Doman - dysk dupa

Mr Clean byłby dumny.

Doman - dysk dupa

Post IP: rejestrowane!

Tak btw, szkoda że nikt się tak nad Domanem nie męczył ;) Później na zlocie wyskakuje "DYSK DUPA" jak sie nam zachciało z Mientkim przejść grę na dwóch graczy. Ja wiem, testujecie jak umiecie. Ale nie raz wspominam Antkowi w naszych rozmowach na AQQ, że czasami to te nasze beta staje na rzęsach, a czasami to się nadają tylko żeby ich :killer: ;)
Pozdrawiam / Best regards: olesio
User avatar
olesio Poland (pl) Male
BANNED
 
Posts: 1489
Joined: 22 May 2010, 23:47
Last Visit: 01 Jul 2017, 15:30
Online: 56d 19h 19m 31s
Location: Szczecin
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 111
Doradca postowyDoradca postowy

Re: Doman - dysk dupa

Post IP: rejestrowane!

olesio wrote:Tak btw, szkoda że nikt się tak nad Domanem nie męczył ;)

Czeka w kolejce, zgłoszenie od Bobra przyjąłem. Mógł napisać na forum, aby przez ten czas inni mogli zweryfikować błąd.

Błąd: grając na dwóch graczy w pewnym momencie wyskakuje komunikat "Dysk Dupa".


olesio wrote:Ale nie raz wspominam Antkowi w naszych rozmowach na AQQ, że czasami to te nasze beta staje na rzęsach, a czasami to się nadają tylko żeby ich


1. Beta u nas ma sprawdzać przede wszystkim czy wersja działa przynajmniej tak, jak na prawdziwej Amidze. Ma na to ograniczony czas - od 3 do 7 dni. Rzadko dłużej.
Jeżeli ktoś zna daną grę czyt. sporo grał w nią to oczywiście fachowo przetestuje, czy wersja exekowa zachowuje się 1:1.

2. Beta fachowo przetestuje gry, które zna - Bober zna Domana, był i jest Beta testerem. EXE'k był poprawiany ostatnim razem w 2011-12-07. Bazą była wersja przygotowana przez Ciebie. Możesz mi wyjaśnić, dlaczego Bober dopiero teraz zgłosił błąd? Co tak kiepsko testuje? Jest Beta Testerem, a jedna z jego ulubionych gier... :-)

3. Analogiczna sytuacja: znaleziono błąd w module od olesia. Co robi oleś? "OK, poprawcie, ale jak jesteście tacy mądrzy to powiedzcie mi jak, to wtedy poprawię. Dam Wam source i do dzieła!".
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12704
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 21:48
Online: 323d 12h 11m 20s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Doman - dysk dupa

Post IP: rejestrowane!

Jak testowaliście Domana to wtedy mnie jeszcze nie było na tym forum. :-)
Image
User avatar
ihtius Poland (pl) Male
User level 11
 
Posts: 2527
Joined: 03 Jan 2011, 19:33
Last Visit: 29 May 2019, 22:54
Online: 65d 16h 31m 19s
Location: Lublin
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 693
ConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliere

Re: Doman - dysk dupa

Post IP: rejestrowane!

Anthrox wrote:
olesio wrote:Tak btw, szkoda że nikt się tak nad Domanem nie męczył ;)

Czeka w kolejce, zgłoszenie od Bobra przyjąłem. Mógł napisać na forum, aby przez ten czas inni mogli zweryfikować błąd.

Błąd: grając na dwóch graczy w pewnym momencie wyskakuje komunikat "Dysk Dupa".


olesio wrote:Ale nie raz wspominam Antkowi w naszych rozmowach na AQQ, że czasami to te nasze beta staje na rzęsach, a czasami to się nadają tylko żeby ich


1. Beta u nas ma sprawdzać przede wszystkim czy wersja działa przynajmniej tak, jak na prawdziwej Amidze. Ma na to ograniczony czas - od 3 do 7 dni. Rzadko dłużej.
Jeżeli ktoś zna daną grę czyt. sporo grał w nią to oczywiście fachowo przetestuje, czy wersja exekowa zachowuje się 1:1.

2. Beta fachowo przetestuje gry, które zna - Bober zna Domana, był i jest Beta testerem. EXE'k był poprawiany ostatnim razem w 2011-12-07. Bazą była wersja przygotowana przez Ciebie. Możesz mi wyjaśnić, dlaczego Bober dopiero teraz zgłosił błąd? Co tak kiepsko testuje? Jest Beta Testerem, a jedna z jego ulubionych gier... :-)

3. Analogiczna sytuacja: znaleziono błąd w module od olesia. Co robi oleś? "OK, poprawcie, ale jak jesteście tacy mądrzy to powiedzcie mi jak, to wtedy poprawię. Dam Wam source i do dzieła!".



Powiedz mi jak miałem testować samemu Domana na dwóch graczy? :lol2:
User avatar
Hardy Poland (pl) Male
User level 7
 
Posts: 1009
Joined: 14 Sep 2010, 11:52
Last Visit: Today, 09:12
Online: 48d 2h 39m 17s
Lamps demolished: 50 (+30)
Reputation point: 1310
Kapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan BombaKapitan Bomba

Re: Doman - dysk dupa

Post IP: rejestrowane!

Hardy wrote:Powiedz mi jak miałem testować samemu Domana na dwóch graczy? :lol2:

Mogłeś się na przykład... sklonować, ale spokojnie jest to bardzo proste bo wystarczyło się napić syropu klonowego. :haha:
olesio wrote:Ale nie raz wspominam Antkowi w naszych rozmowach na AQQ, że czasami to te nasze beta staje na rzęsach,...

Ja z racji swojego nazwiska mogę stanąć co najwyżej... Okoniem. :-P :-)
Image
User avatar
ihtius Poland (pl) Male
User level 11
 
Posts: 2527
Joined: 03 Jan 2011, 19:33
Last Visit: 29 May 2019, 22:54
Online: 65d 16h 31m 19s
Location: Lublin
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 693
ConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliere

Re: Doman - dysk dupa

Post IP: rejestrowane!

Hardy wrote:Powiedz mi jak miałem testować samemu Domana na dwóch graczy? :lol2:

Tego oczekujesz od Beta Testerów, a skoro sam nim jesteś, to nas uświadom.
Pochwalam zgłoszenie błędu - zostanie naprawiony, ale proszę z szacunkiem do Beta się odnosić, bo chłopaki w mojej opinii naprawdę się starają, a że nieraz przeoczą błąd - to na szczęście mamy graczy exekowych, którzy to zgłoszą - najważniejsze to wyeliminować podstawowe błędy :-)

Poza tym - to jest jeden z sensów istnienia exeków.
Ludzie na bieżąco testują exeka i zgłaszają jak jeszcze go można ulepszyć ;)
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12704
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Yesterday, 21:48
Online: 323d 12h 11m 20s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)


  • Similar topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to Trashcan

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests