Ishar 2 - zwiecha

Mr Clean byłby dumny.

Ishar 2 - zwiecha

Post IP: rejestrowane!

Dokładniej dzieje się to na 5 wyspie. Tej z mostami podwieszonymi na drzewach.
Kiedy kieruje się na północ gra nagle staje. Muzyka leci i mogę poruszać kursorem, ale nie mogę się ruszyć, ani otworzyć żadnego menu, czy inwentarza. Dodatkowo wciśnięta jest strzałka kierunku w którym zmierzałem i za Chiny nie chce się odcisnąć ;(

Screen

http://postimage.org/image/rvfjvgqxx/

http://tiny.pl/hltvp

Nie wiem czy to ważne, ale podczas grania często 'gubiłem fpsy' i mój laptop po jakimś czasie się przegrzewał (mam tak ogólnie z grami z TheCompany).

Mój sprzęt to Dell Vostro 1510
Intel Core 2 Duo T8100@2.10GHz, 4GB RAM, 32-bit system
User avatar
chnn Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 2
Joined: 15 Mar 2012, 21:03
Last Visit: 15 Nov 2016, 13:26
Online: 3h 43m 59s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Ishar 2 - zwiecha

Post IP: rejestrowane!

Niech się jakiś fan tej gry wypowie, czy to nie problem z zabezpieczeniami.
Ja za słabo tę grę znam, żeby na szybko zaradzić :mysli:
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12718
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 02:26
Online: 323d 18h 25m 49s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Ishar 2 - zwiecha

Post IP: rejestrowane!

Rekin, ale jest zajęty...
Elemelek Mistrz w układaniu butelek.

Image
User avatar
Elmek13 Poland (pl) Male
Dowódca Kasztanów
 
Posts: 3011
Joined: 01 Jun 2010, 11:57
Last Visit: Yesterday, 10:35
Online: 28d 6h 47m 57s
Location: Łódź
Lamps demolished: 1197 (+938)
Reputation point: 846
ConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliereConsigliere

Re: Ishar 2 - zwiecha

Post IP: rejestrowane!

Nie zajęty, ale stwierdził, że na jego kompie nie jest w stanie testować nowych exeków.
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12718
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 02:26
Online: 323d 18h 25m 49s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Ishar 2 - zwiecha

Post IP: rejestrowane!

Potwierdzam problem. Występuje on jak idzie się do dziewczyny po klucz do ratusza z 2 wyspy.
Jest na to sposób gdyż prowadzą tam 2 drogi. Trzeba się mocno naj...ć by przejść strejfami do niej. Da się ale gdy tylko się obrócimy nie tam gdzie trzeba następuje zawias.
Dodatkowo na ostatniej wyspie Olbara pojawiają się przeciwnicy bez tekstur. 1 rodzaj tuż przed głównym bosem. Wysokie postacie z maczugami. Całe fioletowe.

Mam zapisane stany w execach w v2.5a i mogę udostępnić z tymi momentami lub podesłać wam screeny.

Ponad to nie ma opcji przeniesienia drużyny z Ishar2 do Ishar3...
User avatar
emka Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 18
Joined: 16 Dec 2010, 13:57
Last Visit: 13 Jun 2019, 17:54
Online: 20h 5m 7s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Ishar 2 - zwiecha

Post IP: rejestrowane!

dołącz jako załącznik - tylko spakuj w rary ;)
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12718
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 02:26
Online: 323d 18h 25m 49s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Ishar 2 - zwiecha

Post IP: rejestrowane!

W załączniku 2 sejwy z newralgicznych miejsc.
Ishar2.rar



Co do braku możliwości przeniesienia drużyny to jednak jest sposób. Trzeba użyć * i wtedy przenieść postaci ze stanu gry z Ishar2. Ale teraz najciekawsza kwestia. Dla ułatwienia dalszego przekazu stan zapisywany w grze nazwę FIZYCZNYM a stan zapisany poprzez klawisz F12 WIRTUALNYM. Otóż można załadować tylko i wyłącznie stan fizycznie w grze. By taki stan zapisać poprawnie należy ciągle zapisywać grę od samego początku poprzez opcje save w grze a nie przez zapisanie stanu pod F12 (wirtualny). Po załadowaniu stanu wirtualnego a następnie próbie zrobienia save fizycznego w grze przy nadaniu nieistniejącej nazwy tegoż save-a gra się zawiesza. Gdy po załadowaniu stanu wirtualnego próbujemy zapisać takowy stan fizycznie na wcześniej utworzonym pliku po rozpoczęciu gry a nazwie dajmy na to "a" gra się zapisze ale po próbie konwertowania postaci w Ishar3 gra załaduje nam postaci z pierwszego oryginalnego stanu gry czyli tego który powstał stworzony od początku rozgrywki.
Wniosek jest taki : Jeśli ktokolwiek chce przejść Ishara 2 a następnie tymi samymi postaciami rozpocząć Ishara 3 musi zapisywać grę fizycznie korzystając z menu dyskietkowego gry pod klawiszem numerycznym 7.
Może warto by tą informację dodać do info w grze.
Mam nadzieję że wytłumaczyłem to najprościej jak się dało
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Anthrox on 20 Dec 2012, 14:16, edited 1 time in total.
Reason: dołączono Ishar2.rar jako załącznik
User avatar
emka Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 18
Joined: 16 Dec 2010, 13:57
Last Visit: 13 Jun 2019, 17:54
Online: 20h 5m 7s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Ishar 2 - zwiecha

Post IP: rejestrowane!

O takie dołączenie mi chodziło - problemem od razu się nie zajmę, bo zbieram informację, a w pewnym momencie okaże się, że SGF zniknął - a tak zawsze jesteś w stanie nakierować mnie do tego postu, żebym sobie pobrał ;)

Niech mi ktoś teraz powie -> czy ten błąd występuje tylko w exeku czy również na wersji Hoborga/WHDLoad?
http://hobring.esero.net/games.htm
Tylko, że u niego jest AGA, a ja kojarzę, że wrzuciłem ECS ze względu na ten problem z zabezpieczeniem.

@emka - jeszcze dokładnie nie rozumiem, więc upewnię się: czy przy ładowaniu stanu fizycznego pamiętasz, żeby na starcie gry wcisnąć *, aby gra się zresetowała i sprawdziła jakie stany gry (fizyczne) są dostępne?
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12718
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 02:26
Online: 323d 18h 25m 49s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Ishar 2 - zwiecha

Post IP: rejestrowane!

@Anthrox bez gwiazdki to nic się nie da zrobić bo nic nie widzi :)
User avatar
emka Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 18
Joined: 16 Dec 2010, 13:57
Last Visit: 13 Jun 2019, 17:54
Online: 20h 5m 7s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Ishar 2 - zwiecha

Post IP: rejestrowane!

Dzięki, jak będzie exek aktualizowany to doda się poniższe info po angielsku:

Warning
Jeśli chcesz przejść Ishara 2, a następnie tymi samymi postaciami rozpocząć Ishara 3 musi zapisywać grę fizycznie korzystając z menu dyskietkowego gry pod klawiszem numerycznym 7. :tuptup1:

Co do pierwszego błędu - zobaczymy, bo ciężko mi w tej chwili ustalić, co jest przyczyną. Idealnie będzie jak dostaniesz exeka v2.6 i sprawdzisz, czy problem nadal występuje. Możliwe, że nowy tcUAE rozwiąże problem ;)
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12718
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 02:26
Online: 323d 18h 25m 49s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Ishar 2 - zwiecha

Post IP: rejestrowane!

@ Anthrox
"Warning
Jeśli chcesz przejść Ishara 2, a następnie tymi samymi postaciami rozpocząć Ishara 3 musi zapisywać grę fizycznie korzystając z menu dyskietkowego gry pod klawiszem numerycznym 7"
powinno być jeszcze dopisane za każdym razem po 7
Ugh jeszcze raz mam ją przechodzić... nie obiecuję ale spróbuje. Jak byście mnie zmotywowali i dodali Utopię do req jako prequel K-240 (obie gry w jednym exe) to jestem gotów się poświęcić z Isharem 2 i 3 oraz z Utopią i K-240 :P
A drugi błąd z fioletami zamiast tekstur ? Może to wina wersji ?
User avatar
emka Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 18
Joined: 16 Dec 2010, 13:57
Last Visit: 13 Jun 2019, 17:54
Online: 20h 5m 7s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Ishar 2 - zwiecha

Post IP: rejestrowane!

Wg HOLa "Utopia" rzeczywiście jest Prequelem K240 - więc nie widzę problemu. zmodyfikuję listę REQ za momencik.
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12718
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 02:26
Online: 323d 18h 25m 49s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Ishar 2 - zwiecha

Post IP: rejestrowane!

Looz to ja czekam na pakiet Ishara w wersji 2.6. Daj znać na PM jak coś już będzie gotowe bo ja nie zawsze tu zaglądam.
@ Anthrox
Nadal mi nie odpowiedziałeś...
A drugi błąd z fioletami zamiast tekstur ? Może to wina wersji ?
User avatar
emka Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 18
Joined: 16 Dec 2010, 13:57
Last Visit: 13 Jun 2019, 17:54
Online: 20h 5m 7s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Ishar 2 - zwiecha

Post IP: rejestrowane!

A przegapiłem to pytanie. Hmmm, nie jestem zbytnio fanem RPG tego pokroju więc wolałbym, żeby zabrał tutaj głos jakiś znawca, który grał w Ishara na Amidze tj. w różne wersje i może się wypowiedzieć.
Ja w tym przypadku mogę wrzucić z 2-3 wersje alternatywne - i z nich trzeba by wybrać najlepszą ;)
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12718
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 02:26
Online: 323d 18h 25m 49s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Ishar 2 - zwiecha

Post IP: rejestrowane!

No toż z fanem rozmawiasz. Proponuję taki układ. Wydajcie to co tam macie w wersji 2.6. Ja to szybko ogarnę od początku do momentu zawiechy. Jeśli tam przejdzie to przejdę do końca i sprawdzę te fioletowe tekstury na ostatniej wyspie... Jeśli wszystko będzie git majonez to przejdę i część 3. Jak coś pójdzie nie tak po drodze to będę informował i będziecie mogli mieniać wersje. OK ?
A w następnej kolejności czekam na nagrodę w postaci Utopia/K-240 pack ;)
User avatar
emka Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 18
Joined: 16 Dec 2010, 13:57
Last Visit: 13 Jun 2019, 17:54
Online: 20h 5m 7s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Ishar 2 - zwiecha

Post IP: rejestrowane!

Zrobi się! :tuptup1:
Nie obiecuje jednak kiedy dokładnie - bo teraz chcę odświeżyć rodlanda co ma błęda :)
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12718
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 02:26
Online: 323d 18h 25m 49s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Ishar 2 - zwiecha

Post IP: rejestrowane!

Serwus Anthrox!

Jak tam w temacie ? Coś się ruszyło ?
User avatar
emka Poland (pl) Male
User level 0
 
Posts: 18
Joined: 16 Dec 2010, 13:57
Last Visit: 13 Jun 2019, 17:54
Online: 20h 5m 7s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 0

Re: Ishar 2 - zwiecha

Post IP: rejestrowane!

Jeszcze nie doszedłem do Ishara 2, zauważyłem, że ostatnio CFOU! zaktualizował slave m.in. o taką poprawkę:
Code: Select all
- Original crash fixed (in Thorm's islands during night for AGA)

Czy z wersją AGA był problem w tym miejscu? Jeśli tak to Ishary AGA można przywrócić w takim ukladzie.

Z racji tego, że długo czekasz, a jesteś chętny na test - dzisiaj postaram się wrzucić odświeżone Ishary do testów.

Z nowinek warto podkreślić, że nie będziesz już musiał wciskać '*' - automatyczny reload będzie. Podziękowania składać Panciowi
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12718
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 02:26
Online: 323d 18h 25m 49s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Ishar 2 - zwiecha

Post IP: rejestrowane!

Obecnie odświeżam tę pozycję. Niestety, szukałem polskiej wersji, ale chyba nikt nie zrobił?

Jak tylko wrzucę tę pozycję dam Ci znać - w tej chwili z olesiem kombinujemy jeszcze przy silniku exeków.
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12718
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 02:26
Online: 323d 18h 25m 49s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Ishar 2 - zwiecha

Post IP: rejestrowane!

W niedzielę, poniedziałek powinieneś już dostać coś do testów - wraz z trainerem :)

Tutaj mam pytanie:
- zależy Wam koniecznie, aby exek zawierał zarówno wersję AGA jak i ECS, czy styka Wam po prostu jedna wersja - AGA?
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12718
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 02:26
Online: 323d 18h 25m 49s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Next

  • Similar topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to Trashcan

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests