Polski

Spolszczone gry na amige

Jesteś w posiadaniu obrazów/dyskietek, których próżno szukać na www oraz chociażby BBS?
Posiadasz fixa (byle nie Knorr) naprawiającego grę?
Podziel się z nami! My to chętnie wykorzystamy. A Ty w nagrodę zostaniesz w nim wyszczególniony jako główny oskarżony.
scorpeus A ja wlasnie przez takie nieprofesjonalne i denne spolszczenia wolalem zawsze grac w gry po angielsku i dlatego zostalem tlumaczem aby sprobowac miec jakis swoj wklad i wplyw na jakosc wydawanych produkcji po polsku. Jak skoncze pieprzona magisterke to wlasnie taka robota chce sie zajac zawodowo bo takie siedzenie twoje i gadanie o znam troche jezyka liznalem gdzies tam bede tlumaczyl gry to sie nawet psu na bude nie zda. Wlasnie przez taki brak profesjonalizmu ludzie unikaja polskich produkcji a ostatnio przeprowadzona sonda ( nie pamietam gdzie w CDA czytalem o tym ) pokazala ze ludzie wola spolszczenia kinowe (czyli same napisy bez nagrywania dialogow przez aktorow) od spolszczen z dubbingiem. Tez wolalbym grac w gre po polsku ale tylko i wylacznie wtedy gdy bedzie ona profesjonalnie przetlumaczona a nie na odwal. Jesli dalej nie wiesz o czym mowie to moge ci zrobic obrazy iso gier na pc spolszczonych przez nie wiem kogo chyba qzwa rosjan gdzie po prostu albo grasz i stwierdzasz boze co za zenada albo nie wyrabiasz ze smiechu. Page 3 of 3 3 https://forum.thecompany.pl/unikatowe-obrazy-gier/spolszczone-gry-amige-t249.html
2010-11-02T11:38:29+01:00

Re: Spolszczone gry na amige

A ja wlasnie przez takie nieprofesjonalne i denne spolszczenia wolalem zawsze grac w gry po angielsku i dlatego zostalem tlumaczem aby sprobowac miec jakis swoj wklad i wplyw na jakosc wydawanych produkcji po polsku. Jak skoncze pieprzona magisterke to wlasnie taka robota chce sie zajac zawodowo bo takie siedzenie twoje i gadanie o znam troche jezyka liznalem gdzies tam bede tlumaczyl gry to sie nawet psu na bude nie zda. Wlasnie przez taki brak profesjonalizmu ludzie unikaja polskich produkcji a ostatnio przeprowadzona sonda ( nie pamietam gdzie w CDA czytalem o tym ) pokazala ze ludzie wola spolszczenia kinowe (czyli same napisy bez nagrywania dialogow przez aktorow) od spolszczen z dubbingiem. Tez wolalbym grac w gre po polsku ale tylko i wylacznie wtedy gdy bedzie ona profesjonalnie przetlumaczona a nie na odwal. Jesli dalej nie wiesz o czym mowie to moge ci zrobic obrazy iso gier na pc spolszczonych przez nie wiem kogo chyba qzwa rosjan gdzie po prostu albo grasz i stwierdzasz boze co za zenada albo nie wyrabiasz ze smiechu.

2010-11-02T12:52:25+01:00

scorpeus wrote:o angielsku i dlatego zostalem tlumaczem aby sprobowac miec jakis swoj wklad i wplyw na jakosc wydawanych produkcji po polsku. Jak skoncze pieprzona magisterke to wlasnie taka robota chce sie zajac zawodowo bo takie siedzenie twoje i gadanie o znam troche jezyka liznalem gdzies tam bede tlumaczyl gry to sie nawet psu na bude nie zda. Wlasnie przez taki brak profesjonalizmu ludzie unikaja polskich produkcji a ostatnio przeprowadzona sonda ( nie pamietam gdzie w CDA czytalem o tym ) pokazala ze ludzie wola spolszczenia kinowe (czyli same napisy bez nagrywania dialogow przez aktorow) od spolszczen z dubbingiem. Tez wolalbym grac w gre po polsku ale tylko i wylacznie wtedy gdy bedzie ona profesjonalnie przetlumaczona a nie na odwal. Jesli dalej nie wiesz o czym mowie to moge ci zrobic obrazy iso gier na pc spolszczonych przez nie wiem kogo chyba qzwa rosjan gdzie po prostu albo grasz i stwierdzasz boze co za zenada albo nie wyrabiasz ze smiechu.

ehh po raz kolejny Twoja argumentacja mnie powala... Lepiej nie mieć spolszczenia niż mieć Twoim zdaniem. Stwierdzam że dyskusja z Tobą nie ma najmniejszego sensu bo do Ciebie nie docierają żadne argumenty wszak jesteś mistrzem i najmądrzejszym człowiekiem świata. Ciekaw jestem co tylko można spieprzyć spolszczając taką produkcje jak a-mopoly. Ty byś pewnie coś spieprzył :) Z dubbingiem w grach się z Tobą zgodzę są beznadziejne, tak samo polskie tłumaczenie filmów. Z resztą niestety zgodzić się z Tobą nie mogę. Zluzuj trochę z tonu bo Ci żyłka pęknie z nerwów, a nie chcę być przyczyną czyjegoś zejścia.

2010-11-02T13:09:54+01:00

A co w mojej argumentacji powalajacego? Nawet w takim banalnym tytule jak A-Monopoly mozna spieprzyc tlumaczenie na pewno jak bys sie za to zabral to bys niejedna rzecz sknocil bo przeciez i metalowa kulke da sie zepsuc :)

2010-11-02T13:56:05+01:00

scorpeus wrote:A co w mojej argumentacji powalajacego? Nawet w takim banalnym tytule jak A-Monopoly mozna spieprzyc tlumaczenie na pewno jak bys sie za to zabral to bys niejedna rzecz sknocil bo przeciez i metalowa kulke da sie zepsuc :)

No na pewno :) ale tak jak mówiłem tutaj sprawa nie jest na prawdę tak trudna, a na pewno nie jestem alfą i omegą i mogę coś spieprzyć, ale gra nie wymaga tłumaczenia bezwzględnego, można wpisywać własne historie w wielu miejscach zamiast tłumaczyć. Zresztą jak grałeś to sam pewnie wiesz, że ta wersja PL jaką mieliśmy na Amidzę, nie była tłumaczona dosłownie, w wielu przypadkach twórcy spolszczenia użyli swoich historii np "wpadłeś maluchem do dziury cofasz się na start". To nie jest gra fabularna więc nie ma znaczenia większego co tam będzie, ważne żeby się zgadzało gdzie ma się znaleźć pionek, albo ile kasy ma zapłacić. Dlatego uważam, że wykonanie tego zadania nie będzie takie trudne i gotów jestem się tego podjąć (samego tłumaczenia bądź wymyślania). Natomiast jeżeli chodzi już o "wsadzenie" tego spolszczenia do gry tutaj potrzebuję kogoś kto się na tym zna np Anthrox.

2010-11-02T14:15:56+01:00

No jak chcesz tlumaczyc rzeczy typu start game, oprions itp. to tlumacz ja zajme sie czyms ambitniejszym bo przedszkole dawno skonczylem.

2010-11-02T17:35:40+01:00

scorpeus wrote:No jak chcesz tlumaczyc rzeczy typu start game, oprions itp. to tlumacz ja zajme sie czyms ambitniejszym bo przedszkole dawno skonczylem.

Gratuluję! Ciężko było? :) ... Ja Cię człowieku przestaję rozumieć już całkowicie, twierdziłeś że grałeś w tą grę hmm czyżbyś wtedy nie zauważył że jest tam trochę więcej do tłumaczenia niż menu? Skoro wolisz coś bardziej ambitnego to w takim razie proponuję Ci abyś więcej czasu poświęcił na doskonalenie używania skanera bo coś nie zbyt jak widzę ta czynność Ci wychodzi :) No nic nie mam zamiaru więcej nic Ci tłumaczyć bo widzę, że Ty po prostu jesteś niereformowalny. Jeszcze chciałbym powiedzieć, że jestem Ci ogromnie wdzięczny, bo co tylko tu wejdę od razu mam niezły ubaw. Jesteś chodzącym oryginałem, dzięki :) Pozdrawiam :)

2010-11-02T18:28:48+01:00

A co ci sie w moich skanach nie podoba co? Zrob lepiej a nie krytykujesz !! Strony z SS ledwo sie mieszcza w kadrze a strony z ACS sa mniejsze poza tym nie wiem czemu jak kladlem kartke prosto to zeskanowalo lekko pod katem pewnie wynika to z tego ze strony moga byc nieco nierowno wyciete z pisma ale to co najwazniejsze czyli tresc jest. Chcesz sie czepiac to nie do mnie bo juz mam ciebie serdecznie dosc. Wszystko krytykujesz. Nie podoba sie to zabieraj zabawki i won z piaskownicy.

2010-11-02T18:38:26+01:00

scorpeus wrote:A co ci sie w moich skanach nie podoba co? Zrob lepiej a nie krytykujesz !! Strony z SS ledwo sie mieszcza w kadrze a strony z ACS sa mniejsze poza tym nie wiem czemu jak kladlem kartke prosto to zeskanowalo lekko pod katem pewnie wynika to z tego ze strony moga byc nieco nierowno wyciete z pisma ale to co najwazniejsze czyli tresc jest. Chcesz sie czepiac to nie do mnie bo juz mam ciebie serdecznie dosc. Wszystko krytykujesz. Nie podoba sie to zabieraj zabawki i won z piaskownicy.

Właśnie kolego chciałem Ci uzmysłowić, że to nie ja się czepiam, przeczytaj PW i zakończmy ten temat ok? :) Pierwszy raz coś chyba skrytykowałem wiesz.

2010-11-30T20:47:20+01:00

Przetłumaczyliśmy z bratem na PL Colonizaje co nam zajęło troszkę czasu, jednak po przyzwyczajeniu się i tak grałem w ENG, z upływem czasu wersja PL stała się zbędna.

2011-10-12T13:51:18+01:00

I jak tam przetłumaczyliście A-mopoly? :)

2011-10-12T15:01:12+01:00

Oj Sebiu chyba cię zmartwię. Biegu, który wykazywał inicjatywę w tym temacie, bardzo dawno nie zaglądał na forum.

2011-10-13T13:49:06+01:00

Heh :) chyba musiał to usłyszeć.

Image

2011-10-13T14:16:44+01:00

Hah mam zdolności parapsychologiczne i telepatyczno-kinetyczne w jednym. Nie było go od października :D

2011-10-13T19:27:51+01:00

HBMonopoly jest po polsku

2011-10-14T23:26:46+01:00

Jeżeli HBM jest lepiej zrobione, to myślę, że nie ma sensu wyważać już wyważonych drzwi - dzięki norbi za podsunięcie tytułu.

Return to Unikatowe obrazy gier