Spolszczone gry na amige
A ja wlasnie przez takie nieprofesjonalne i denne spolszczenia wolalem zawsze grac w gry po angielsku i dlatego zostalem tlumaczem aby sprobowac miec jakis swoj wklad i wplyw na jakosc wydawanych produkcji po polsku. Jak skoncze pieprzona magisterke to wlasnie taka robota chce sie zajac zawodowo bo takie siedzenie twoje i gadanie o znam troche jezyka liznalem gdzies tam bede tlumaczyl gry to sie nawet psu na bude nie zda. Wlasnie przez taki brak profesjonalizmu ludzie unikaja polskich produkcji a ostatnio przeprowadzona sonda ( nie pamietam gdzie w CDA czytalem o tym ) pokazala ze ludzie wola spolszczenia kinowe (czyli same napisy bez nagrywania dialogow przez aktorow) od spolszczen z dubbingiem. Tez wolalbym grac w gre po polsku ale tylko i wylacznie wtedy gdy bedzie ona profesjonalnie przetlumaczona a nie na odwal. Jesli dalej nie wiesz o czym mowie to moge ci zrobic obrazy iso gier na pc spolszczonych przez nie wiem kogo chyba qzwa rosjan gdzie po prostu albo grasz i stwierdzasz boze co za zenada albo nie wyrabiasz ze smiechu.
Re: Spolszczone gry na amige
scorpeus wrote:o angielsku i dlatego zostalem tlumaczem aby sprobowac miec jakis swoj wklad i wplyw na jakosc wydawanych produkcji po polsku. Jak skoncze pieprzona magisterke to wlasnie taka robota chce sie zajac zawodowo bo takie siedzenie twoje i gadanie o znam troche jezyka liznalem gdzies tam bede tlumaczyl gry to sie nawet psu na bude nie zda. Wlasnie przez taki brak profesjonalizmu ludzie unikaja polskich produkcji a ostatnio przeprowadzona sonda ( nie pamietam gdzie w CDA czytalem o tym ) pokazala ze ludzie wola spolszczenia kinowe (czyli same napisy bez nagrywania dialogow przez aktorow) od spolszczen z dubbingiem. Tez wolalbym grac w gre po polsku ale tylko i wylacznie wtedy gdy bedzie ona profesjonalnie przetlumaczona a nie na odwal. Jesli dalej nie wiesz o czym mowie to moge ci zrobic obrazy iso gier na pc spolszczonych przez nie wiem kogo chyba qzwa rosjan gdzie po prostu albo grasz i stwierdzasz boze co za zenada albo nie wyrabiasz ze smiechu.
ehh po raz kolejny Twoja argumentacja mnie powala... Lepiej nie mieć spolszczenia niż mieć Twoim zdaniem. Stwierdzam że dyskusja z Tobą nie ma najmniejszego sensu bo do Ciebie nie docierają żadne argumenty wszak jesteś mistrzem i najmądrzejszym człowiekiem świata. Ciekaw jestem co tylko można spieprzyć spolszczając taką produkcje jak a-mopoly. Ty byś pewnie coś spieprzył

A co w mojej argumentacji powalajacego? Nawet w takim banalnym tytule jak A-Monopoly mozna spieprzyc tlumaczenie na pewno jak bys sie za to zabral to bys niejedna rzecz sknocil bo przeciez i metalowa kulke da sie zepsuc 

scorpeus wrote:A co w mojej argumentacji powalajacego? Nawet w takim banalnym tytule jak A-Monopoly mozna spieprzyc tlumaczenie na pewno jak bys sie za to zabral to bys niejedna rzecz sknocil bo przeciez i metalowa kulke da sie zepsuc
No na pewno

No jak chcesz tlumaczyc rzeczy typu start game, oprions itp. to tlumacz ja zajme sie czyms ambitniejszym bo przedszkole dawno skonczylem.
scorpeus wrote:No jak chcesz tlumaczyc rzeczy typu start game, oprions itp. to tlumacz ja zajme sie czyms ambitniejszym bo przedszkole dawno skonczylem.
Gratuluję! Ciężko było?

A co ci sie w moich skanach nie podoba co? Zrob lepiej a nie krytykujesz
Strony z SS ledwo sie mieszcza w kadrze a strony z ACS sa mniejsze poza tym nie wiem czemu jak kladlem kartke prosto to zeskanowalo lekko pod katem pewnie wynika to z tego ze strony moga byc nieco nierowno wyciete z pisma ale to co najwazniejsze czyli tresc jest. Chcesz sie czepiac to nie do mnie bo juz mam ciebie serdecznie dosc. Wszystko krytykujesz. Nie podoba sie to zabieraj zabawki i won z piaskownicy.

scorpeus wrote:A co ci sie w moich skanach nie podoba co? Zrob lepiej a nie krytykujeszStrony z SS ledwo sie mieszcza w kadrze a strony z ACS sa mniejsze poza tym nie wiem czemu jak kladlem kartke prosto to zeskanowalo lekko pod katem pewnie wynika to z tego ze strony moga byc nieco nierowno wyciete z pisma ale to co najwazniejsze czyli tresc jest. Chcesz sie czepiac to nie do mnie bo juz mam ciebie serdecznie dosc. Wszystko krytykujesz. Nie podoba sie to zabieraj zabawki i won z piaskownicy.
Właśnie kolego chciałem Ci uzmysłowić, że to nie ja się czepiam, przeczytaj PW i zakończmy ten temat ok?

Przetłumaczyliśmy z bratem na PL Colonizaje co nam zajęło troszkę czasu, jednak po przyzwyczajeniu się i tak grałem w ENG, z upływem czasu wersja PL stała się zbędna.
I jak tam przetłumaczyliście A-mopoly? 

Oj Sebiu chyba cię zmartwię. Biegu, który wykazywał inicjatywę w tym temacie, bardzo dawno nie zaglądał na forum.
Heh
chyba musiał to usłyszeć.

Hah mam zdolności parapsychologiczne i telepatyczno-kinetyczne w jednym. Nie było go od października 
HBMonopoly jest po polsku
Jeżeli HBM jest lepiej zrobione, to myślę, że nie ma sensu wyważać już wyważonych drzwi - dzięki norbi za podsunięcie tytułu.