Re: Worms Armageddon PL/ENG Multiplayer

bebokus wrote:Ja jestem za by grać w inne gry także
esial wrote:Bebokus miał na myśli gry "czyde"(3D), wiecie co to jest "czyde"?!
Code: Select all
Krótka notatka
--------------
Po wybraniu tego schematu mamy dodatkowe bronie. Są dwie tabele z broniami (podczas gry zmieniamy je przyciskiem =/+ (obok Backspace).
- Możliwość edycji -> np. ustawiając Sheep Launcher na 2szt. mamy zamiast tego magnetyczne rakiety w podanej ilości
- Ustawione na sztywno -> mamy na "sztywno" ustawioną liczbę broni na daną rundę (czasem też po ile kolejkach będzie dostępna). Ustawienie sztywne jest wprowadzone po to, aby grając online "do 2 zwyciestw" nie mieć zbyt dużej ilości groźnych broni przy skorzystaniu z opcji: "niewykorzystaną broń przenieś do następnej rundy".
Spis broni
----------
Tabela 1
Możliwość edycji
Nazwa:
Zamiast:
Opis:
Zalecana ilość: 2szt.
Zalecane opóźn: nie
Nazwa: Magnetic Missile (Magnetyczna rakieta)
Zamiast: Sheep Launcher
Opis: magnetyczna bomba - może przyciągać albo odpychać (ustawiamy klawiszami num. +/-), działa ok. 2 kolejki
Nazwa: Electromagnes
Zamiast: Mole Bomb
Opis: Magnes - może przyciągać albo odpychać (ustawiamy klawiszami num. +/-), działa ok. 5 kolejek
Ustawione na sztywno ("Zalecane opóźn." => możemy zmieniać):
Nazwa: Super Bunker Buster (Penetrator)
Zamiast: Mole Squadron
Opis: bomba penetrująca ziemię - po naciśnięciu spacji wybucha napalmem
Ilość: 1szt.
Opóźn: TAK (7)
Nazwa: Minigun
Zamiast: -
Opis: Zwykły minigun, ale ustawiony na sztywno na 1szt.
Nazwa: Armia Zbawienia (bębenek)
Zamiast: -
Opis: j/w
Zalecane opóźn: TAK (9)
Nazwa: Sentry Gun (karabin maszynowy)
Zamiast: Surrender (biała flaga)
Opis: Karabin maszynowy, który niczym strażnik będzie ostrzeliwał wrogie robaki, które zaczną się poruszać w jego pobliżu. Gdy jednak wrogi robak pozostanie w bezruchu - nie jest groźny. Uwaga! posiada czujnik termowizyjny ruchu!
Ilość: 2szt.
Opóźn: TAK (3)
Tabela 2
Ustawione na sztywno
Nazwa: Hang-Glider (Lotnia)
Opis: Lotnia
Zalecane opóźn: TAK (1)
Nazwa: Fan (Wiatraczek)
Opis: Gadżet, który przydaje się na kapryśny wiatr. Można ustawić moc wiatraczka oraz w którym kierunku ma wiać, gdy się w niego strzeli, osłona odpada i śmigiełka mogą krzywdzić nieopatrznie przechodzące robaczki obok niego.
Nazwa: Laser Gun
Opis: Średnia spluwa, ale ma duży zasięg i jest bardzo celna
Nazwa: Tazer
Opis: Kiepska spluwa, ale fajnie razi prądem
Nazwa: Bowling Ball (Kula do kręgli)
Opis: Sama w sobie nie jest groźna, ale lepiej nie być w pobliżu, gdy coś w nią uderzy
Opóź: TAK (2)
Nazwa: Sheep-On-a-Rope
Opis: Owca Ninja - zastanawiałem się, czy ją dodawać, ale fajny gadżet dla Bobra
Nazwa: Rock
Opis: Kamień. Broń ma trochę lepsze zastosowanie od "puknięcia paluchem" oraz można go wykorzystać do "spychania"
Ilość: 3szt.
Opóźn: nie
Nazwa: Super Dragon Ball
Opis: Mocniejsza odmiana Dragon Balla - większy zasięg strzału
Nazwa: Super Suicide Bomber
Opis: Samobójca z większego kalibru
Nazwa: Instant Mine
Opis: Mina, która wybucha od razu po dotknięciu
Nazwa: Crate
Opis: Po użyciu dostajemy jakąś paczuszkę, apteczkę lub skrzynkę narzędziową
Nazwa: Super Drill
Opis: mocniejsza wersja młota pneumatycznego
Nazwa: Bungeerope
Opis: lina, którą aktywuje się tak jak bungee
Nazwa: Rongee
Opis: świetna lina z "wyciągarką" pod SHIFTem
Nazwa: Reversed Bungee
Opis: po wystrzeleniu leci w górę zamiast w dół
Nazwa: Health Zone
Opis: strefa zdrowia lub trująca (odbiera lub dodaje energię robakom w pobliżu)
Opóźn: tak (6)
Nazwa: Eletric grenade
Opis: Elektryczny granat
Ilość: 3szt.
Nazwa: Ninja Bomb
Opis: Granat taktyczny przy wybuchu rozsiewająca strzałki - bardzo słaba broń
Ilość: unlimited
Nazwa: Real Shotgun
Opis: zwykły shotgun, ale ciut inaczej strzelający
Ilość: unlimited
Nazwa: Mines Gun
Opis: Uzi strzelające minami
Nazwa: Portal Gun
Opis: Ten kto grał w Portal domyśla się jak używać tej broni - bardzo groźna w rękach znawcy
Ilość: 2x
Nazwa: Acid shower
Opis: Miotacz trującego gazu - groźny!
Opóźn: tak (7)
Do zdobycia:
Nazwa: Lightning Strike (Złowroga Chmura)
Opis: Chmura, która doda 25HP lub ożywi dowolnego robaka (błyskawica musi dosięgnąć nagrobka)
Nazwa: Bowling Ball Strike (Atak kul do kręgli)
Opis: Zrzucenie 3 kręgli z powietrza
Nazwa: Bovine Blitz (Atak szalonych krów)
Opis: Atak szalonych krów z równie szalonego, latającego autubusu. Nie jest to jakaś szczególnie mocna broń, ale...
Nazwa: Crate Spy Utility
Opis: zostaw na czarną godzinę, aby sprawdzić co jest w paczuszkach
Nazwa: Damage*2 Utility
Opis: Podwójne obrażenia (tool's z racji tego, że jest groźny nie będzie przenoszony do następnej rundy)
Nazwa: Ghost Jetpack
Opis: Potężny artefakt, który przetransportuje nas gdzie chcemy (b. trudno znaleźć w paczce)
Nazwa: Invincibility
Opis: Na czas naszej tury mamy Rambo-Mode i wszelkie upadki/wybuchy nie odbierają nam HP - jednak straty kolejki nadal nie unikniemy
Nazwa: Homing Cluster
Opis: niebieski granat, który po wybuchu wystrzeliwuje mini-rakiety samonaprowadzające
Nazwa: Crate Strike
Opis: 3 paczuszki z nieba
Nazwa: Homing Air Strike
Opis: atak z powietrza - samonaprowadzające się rakiety (nie reagują na magnes)
Nazwa: Reinforcement
Opis: dodatkowy robak (trzeba mieć maks 7 robaków w drużynie - inaczej nie da się użyć)
Nazwa: Wing
Opis: groźniejsza odmiana "JetPacka"
Nazwa: Terrarin Digger
Opis: automatyczny mini młot kopiący ziemię
Nazwa: Super Terrarin Digger
Opis: j/w - większa ilość
Nazwa: Cake Drop
Opis: ciachowa bomba
Nazwa: Holy Strike
Opis: atak z powietrza - św. granaty
Nazwa: double time
Opis: tuning czasu
Hardy wrote:Dziś na openie z Antkiem i wieloma graczami rozegraliśmy 1-rundowe mecze na 5 i 6 drużyn, w tej drugiej Antek odpadł jako pierwszyAle niestety nie wygrałem tym razem.
Anthrox wrote:Hardy wrote:Dziś na openie z Antkiem i wieloma graczami rozegraliśmy 1-rundowe mecze na 5 i 6 drużyn, w tej drugiej Antek odpadł jako pierwszyAle niestety nie wygrałem tym razem.
Pochwal się lepiej jak Ci poszło w 1 rundzie, bo coś milczysz. A w drugiej -> odpadłem jako pierwszy, ale to było do przewidzenia - bo oczywiście nie kto inny jak Bober rozwalił mi ostatniego robaka, mimo, że ja zamiast do niego podleciałem do innego przeciwnika - ale jak to stwierdził - "musi zapobiegać, trzeba było mi palcem nie grozić".
Gdybym Ci na serio "groził" odpadłbyś jako 1
fakt nie ukrywam, że jakbym rozwalił fioletowego, to Twój był do realizacji
Bober wrote:Antek znów zaczął grozić palcem i dostał za to kolejną sromotną nauczkę
Anthrox wrote:Bober wrote:Antek znów zaczął grozić palcem i dostał za to kolejną sromotną nauczkę
Zapomniałeś dodać, że najpierw mnie ładnie zagraniczniacy podniszczyli, a potem wyszli - więc nie wiem z czego jesteś taki dumny? Że rozwaliłeś mi 2 ostatnie robaki, mając 6?
Bo ja zdążyłem zbić ilość Twoich robaków do 2
DreamTrance wrote:Witam, widzę, że macie ekipę do taktycznej rogrywki, nie wiem za bardzo w jakie schematy gracie, ale nie wiem czy znacie schemat Kaos w wersji na PX. To rozgrywka normalna, w której można atakować wiele razy podczas jednej tury, na ruch jest 60 sekund, zaczyna się bez broni i należy je sobie zbierać z paczek, które spadają po 10 na turę. Zdobyte, a niewykorzystane bronie przechodza na następne rundy, a aby wygrac pełna grę, nalezy wygrac 3 rundy, aby wyeliminować jakiekolwiek podejrzenie przypadkowości.
Schemat istnieje od 2009 roku i jest regularnie modernizowany na potrzeby lig i turniejów kaosa. Ostatnio wpadłem na pomysl zorganizowania turnieju z nagrodami pieniężnymi, ale zainteresowanie nie jest zbyt wystarczające. Jeśli więc jesteście zainteresowani, piszcie.
Można też rozegrać kilka gier treningowych, aby zobaczyć czy się wam spodoba.
Ja osobiście gram w wormsy od 2000 roku, a online od 2004 (WWP), potem od 2007 na Armageddonie.