Polski

Worms Armageddon PL/ENG Multiplayer

Sorp stwierdził, że jest lepszy w jakąś grę, a Ty twierdzisz, że nie ma większego Asa niż Ty?
Skorzystajcie z "ustawki", aby poinformować o Waszej potyczce, a przy okazji zebrać publikę.
Pamiętajcie, że zakończone ustawki należy zamknąć / zgłosić moderatorowi.
Elmek13 Ile w to można grać? Nie lepiej Dyna Fighter... :mrgreen: Page 7 of 16 16 https://forum.thecompany.pl/ustawka/worms-armageddon-multiplayer-t2248.html
2013-01-30T08:44:43+01:00

Re: Worms Armageddon PL/ENG Multiplayer

Ile w to można grać? Nie lepiej Dyna Fighter... :mrgreen:

2013-01-30T14:32:44+01:00

Elmek - można sporo, bo to dobra strategia. Mamy już kilku ludzików, gra nadal jest żywa (co zresztą dowodzi patch Team 17 do tego leciwego tytułu). Gdy zaczyna wiać nudą - urozmaicamy sobie dodatkowymi broniami, aby bardziej wysilić mózgownicę ;)

2013-01-30T16:15:12+01:00

Ja jestem za by grać w inne gry także ;]

2013-01-30T22:06:48+01:00

bebokus wrote:Ja jestem za by grać w inne gry także ;]

Oczywiście że możemy w inne gry również, dla odmiany możemy właśnie w Bomberman bo dawno was nie zniszczyłem tam. :hee: Ale to dopiero jak kupię nowego gamepada. ;]

2013-01-31T15:24:26+01:00

Jestem za, ale w sumie dziwię Ci się -> przecież Bomberman to nie Mortal Kombat - są tylko kierunki i dwa buttony (a i tak jeden jest niewykorzystywany podczas naszego grania)

2013-01-31T15:48:25+01:00

Bebokus miał na myśli gry "czyde"(3D), wiecie co to jest "czyde"?!

2013-01-31T16:22:28+01:00

Image

2013-01-31T16:53:12+01:00

esial wrote:Bebokus miał na myśli gry "czyde"(3D), wiecie co to jest "czyde"?!

Was?

2013-01-31T18:36:49+01:00

Ukryta treść:
co wy gier "czyde" nie wdzieliście nigdy? same jakieś "puaskie" gracie?

2013-02-02T03:30:34+01:00

Panowie i Panie, serio zachęcam Was do dołączenia i wzmocnienia naszego teamu, co po weekendach męczy WA.
Pochwalę się Wam, co ulepiłem do testów z kilku paczek z broniami (zarys wstępny - będą testy online)

ImageImage

Code: Select all

Krótka notatka
--------------

Po wybraniu tego schematu mamy dodatkowe bronie. Są dwie tabele z broniami (podczas gry zmieniamy je przyciskiem =/+ (obok Backspace).

- Możliwość edycji -> np. ustawiając Sheep Launcher na 2szt. mamy zamiast tego magnetyczne rakiety w podanej ilości

- Ustawione na sztywno -> mamy na "sztywno" ustawioną liczbę broni na daną rundę (czasem też po ile kolejkach będzie dostępna). Ustawienie sztywne jest wprowadzone po to, aby grając online "do 2 zwyciestw" nie mieć zbyt dużej ilości groźnych broni przy skorzystaniu z opcji: "niewykorzystaną broń przenieś do następnej rundy".

Spis broni
----------

Tabela 1
Możliwość edycji

Nazwa:
Zamiast:
Opis:
Zalecana ilość: 2szt.
Zalecane opóźn: nie

Nazwa: Magnetic Missile (Magnetyczna rakieta)
Zamiast: Sheep Launcher
Opis: magnetyczna bomba - może przyciągać albo odpychać (ustawiamy klawiszami num. +/-), działa ok. 2 kolejki

Nazwa: Electromagnes
Zamiast: Mole Bomb
Opis: Magnes - może przyciągać albo odpychać (ustawiamy klawiszami num. +/-), działa ok. 5 kolejek

Ustawione na sztywno ("Zalecane opóźn." => możemy zmieniać):

Nazwa: Super Bunker Buster (Penetrator)
Zamiast: Mole Squadron
Opis: bomba penetrująca ziemię - po naciśnięciu spacji wybucha napalmem
Ilość: 1szt.
Opóźn: TAK (7)

Nazwa: Minigun
Zamiast: -
Opis: Zwykły minigun, ale ustawiony na sztywno na 1szt.

Nazwa: Armia Zbawienia (bębenek)
Zamiast: -
Opis: j/w
Zalecane opóźn: TAK (9)

Nazwa: Sentry Gun (karabin maszynowy)
Zamiast: Surrender (biała flaga)
Opis: Karabin maszynowy, który niczym strażnik będzie ostrzeliwał wrogie robaki, które zaczną się poruszać w jego pobliżu. Gdy jednak wrogi robak pozostanie w bezruchu - nie jest groźny. Uwaga! posiada czujnik termowizyjny ruchu!
Ilość: 2szt.
Opóźn: TAK (3)

Tabela 2
Ustawione na sztywno
Nazwa: Hang-Glider (Lotnia)
Opis: Lotnia
Zalecane opóźn: TAK (1)

Nazwa: Fan (Wiatraczek)
Opis: Gadżet, który przydaje się na kapryśny wiatr. Można ustawić moc wiatraczka oraz w którym kierunku ma wiać, gdy się w niego strzeli, osłona odpada i śmigiełka mogą krzywdzić nieopatrznie przechodzące robaczki obok niego.

Nazwa: Laser Gun
Opis: Średnia spluwa, ale ma duży zasięg i jest bardzo celna

Nazwa: Tazer
Opis: Kiepska spluwa, ale fajnie razi prądem

Nazwa: Bowling Ball (Kula do kręgli)
Opis: Sama w sobie nie jest groźna, ale lepiej nie być w pobliżu, gdy coś w nią uderzy
Opóź: TAK (2)

Nazwa: Sheep-On-a-Rope
Opis: Owca Ninja - zastanawiałem się, czy ją dodawać, ale fajny gadżet dla Bobra

Nazwa: Rock
Opis: Kamień. Broń ma trochę lepsze zastosowanie od "puknięcia paluchem" oraz można go wykorzystać do "spychania"
Ilość: 3szt.
Opóźn: nie

Nazwa: Super Dragon Ball
Opis: Mocniejsza odmiana Dragon Balla - większy zasięg strzału

Nazwa: Super Suicide Bomber
Opis: Samobójca z większego kalibru

Nazwa: Instant Mine
Opis: Mina, która wybucha od razu po dotknięciu

Nazwa: Crate
Opis: Po użyciu dostajemy jakąś paczuszkę, apteczkę lub skrzynkę narzędziową

Nazwa: Super Drill
Opis: mocniejsza wersja młota pneumatycznego

Nazwa: Bungeerope
Opis: lina, którą aktywuje się tak jak bungee

Nazwa: Rongee
Opis: świetna lina z "wyciągarką" pod SHIFTem

Nazwa: Reversed Bungee
Opis: po wystrzeleniu leci w górę zamiast w dół

Nazwa: Health Zone
Opis: strefa zdrowia lub trująca (odbiera lub dodaje energię robakom w pobliżu)
Opóźn: tak (6)

Nazwa: Eletric grenade
Opis: Elektryczny granat
Ilość: 3szt.

Nazwa: Ninja Bomb
Opis: Granat taktyczny przy wybuchu rozsiewająca strzałki - bardzo słaba broń
Ilość: unlimited

Nazwa: Real Shotgun
Opis: zwykły shotgun, ale ciut inaczej strzelający
Ilość: unlimited

Nazwa: Mines Gun
Opis: Uzi strzelające minami

Nazwa: Portal Gun
Opis: Ten kto grał w Portal domyśla się jak używać tej broni - bardzo groźna w rękach znawcy
Ilość: 2x

Nazwa: Acid shower
Opis: Miotacz trującego gazu - groźny!
Opóźn: tak (7)

Do zdobycia:
Nazwa: Lightning Strike (Złowroga Chmura)
Opis: Chmura, która doda 25HP lub ożywi dowolnego robaka (błyskawica musi dosięgnąć nagrobka)

Nazwa: Bowling Ball Strike (Atak kul do kręgli)
Opis: Zrzucenie 3 kręgli z powietrza

Nazwa: Bovine Blitz (Atak szalonych krów)
Opis: Atak szalonych krów z równie szalonego, latającego autubusu. Nie jest to jakaś szczególnie mocna broń, ale...

Nazwa: Crate Spy Utility
Opis: zostaw na czarną godzinę, aby sprawdzić co jest w paczuszkach

Nazwa: Damage*2 Utility
Opis: Podwójne obrażenia (tool's z racji tego, że jest groźny nie będzie przenoszony do następnej rundy)

Nazwa: Ghost Jetpack
Opis: Potężny artefakt, który przetransportuje nas gdzie chcemy (b. trudno znaleźć w paczce)

Nazwa: Invincibility
Opis: Na czas naszej tury mamy Rambo-Mode i wszelkie upadki/wybuchy nie odbierają nam HP - jednak straty kolejki nadal nie unikniemy

Nazwa: Homing Cluster
Opis: niebieski granat, który po wybuchu wystrzeliwuje mini-rakiety samonaprowadzające

Nazwa: Crate Strike
Opis: 3 paczuszki z nieba

Nazwa: Homing Air Strike
Opis: atak z powietrza - samonaprowadzające się rakiety (nie reagują na magnes)

Nazwa: Reinforcement
Opis: dodatkowy robak (trzeba mieć maks 7 robaków w drużynie - inaczej nie da się użyć)

Nazwa: Wing
Opis: groźniejsza odmiana "JetPacka"

Nazwa: Terrarin Digger
Opis: automatyczny mini młot kopiący ziemię

Nazwa: Super Terrarin Digger
Opis: j/w - większa ilość

Nazwa: Cake Drop
Opis: ciachowa bomba

Nazwa: Holy Strike
Opis: atak z powietrza - św. granaty

Nazwa: double time
Opis: tuning czasu

2013-02-04T00:34:06+01:00

Dziś na openie z Antkiem i wieloma graczami rozegraliśmy 1-rundowe mecze na 5 i 6 drużyn, w tej drugiej Antek odpadł jako pierwszy :hee: Ale niestety nie wygrałem tym razem. :dry: Do następnego nicponie :D

2013-02-04T00:39:58+01:00

Hardy wrote:Dziś na openie z Antkiem i wieloma graczami rozegraliśmy 1-rundowe mecze na 5 i 6 drużyn, w tej drugiej Antek odpadł jako pierwszy :hee: Ale niestety nie wygrałem tym razem.

Pochwal się lepiej jak Ci poszło w 1 rundzie, bo coś milczysz. A w drugiej -> odpadłem jako pierwszy, ale to było do przewidzenia - bo oczywiście nie kto inny jak Bober rozwalił mi ostatniego robaka, mimo, że ja zamiast do niego podleciałem do innego przeciwnika - ale jak to stwierdził - "musi zapobiegać, trzeba było mi palcem nie grozić".
Gdybym Ci na serio "groził" odpadłbyś jako 1 ;]

2013-02-04T00:47:29+01:00

Anthrox wrote:
Hardy wrote:Dziś na openie z Antkiem i wieloma graczami rozegraliśmy 1-rundowe mecze na 5 i 6 drużyn, w tej drugiej Antek odpadł jako pierwszy :hee: Ale niestety nie wygrałem tym razem.

Pochwal się lepiej jak Ci poszło w 1 rundzie, bo coś milczysz. A w drugiej -> odpadłem jako pierwszy, ale to było do przewidzenia - bo oczywiście nie kto inny jak Bober rozwalił mi ostatniego robaka, mimo, że ja zamiast do niego podleciałem do innego przeciwnika - ale jak to stwierdził - "musi zapobiegać, trzeba było mi palcem nie grozić".
Gdybym Ci na serio "groził" odpadłbyś jako 1 ;]

To była odpowiedź na "na ciebie też przyjdzie czas" :hee: A co do pierwszej rundy to też nie wymiotłeś. :haha: Ale spoko kolejna partia niebawem, zobaczymy kto odpadnie szybciej. :tuptup1:

2013-02-04T01:39:51+01:00

Zapamiętam sobie, że bardzo dosłownie odbierasz moje pogróżki i zadbam, żeby nadać im priorytet!
Przecież widziałeś, że zlatuje na dół - fakt nie ukrywam, że jakbym rozwalił fioletowego, to Twój był do realizacji :tuptup1:

2013-02-08T00:26:15+01:00

fakt nie ukrywam, że jakbym rozwalił fioletowego, to Twój był do realizacji

No właśnie. :-D

-- 08 Lut 2013, 00:26 --

Dziś a raczej już wczoraj rozegraliśmy znów kilka partyjek, żebyście nie myśleli hejterzy że gra się nam nudzi po krótce opiszę ostatnią partię, ;) do 1-rundowego boju przystąpiłem Ja,Antek i dwóch gości zagranicznych, Antek znów zaczął grozić palcem i dostał za to kolejną sromotną nauczkę, ale miał zaszczyt polec jako ostatni z rąk moich robaków. :hee:

www.tus-wa.com Dla zainteresowanych, niedługo na tej stronie planowany jest turniej z naszymi (TeCekowymi) zasadami. ;)

2013-02-08T00:32:47+01:00

Bober wrote:Antek znów zaczął grozić palcem i dostał za to kolejną sromotną nauczkę

Zapomniałeś dodać, że najpierw mnie ładnie zagraniczniacy podniszczyli, a potem wyszli - więc nie wiem z czego jesteś taki dumny? Że rozwaliłeś mi 2 ostatnie robaki, mając 6?
Bo ja zdążyłem zbić ilość Twoich robaków do 2 ;]

2013-02-08T00:37:00+01:00

Anthrox wrote:
Bober wrote:Antek znów zaczął grozić palcem i dostał za to kolejną sromotną nauczkę

Zapomniałeś dodać, że najpierw mnie ładnie zagraniczniacy podniszczyli, a potem wyszli - więc nie wiem z czego jesteś taki dumny? Że rozwaliłeś mi 2 ostatnie robaki, mając 6?
Bo ja zdążyłem zbić ilość Twoich robaków do 2 ;]

Może wrzuć na YT tę rozgrywkę to inni obiektywnie ocenią kto rozwalał twoje Robaki. :hee:

2013-02-08T00:52:02+01:00

Zainteresowanym mogę dać WAGAme - bo rozgrywka nie była aż tak wyjątkowa, żeby ją kodować - zabrakło bebci.

2013-02-18T12:29:57+01:00

Witam, widzę, że macie ekipę do taktycznej rogrywki, nie wiem za bardzo w jakie schematy gracie, ale nie wiem czy znacie schemat Kaos w wersji na PX. To rozgrywka normalna, w której można atakować wiele razy podczas jednej tury, na ruch jest 60 sekund, zaczyna się bez broni i należy je sobie zbierać z paczek, które spadają po 10 na turę. Zdobyte, a niewykorzystane bronie przechodza na następne rundy, a aby wygrac pełna grę, nalezy wygrac 3 rundy, aby wyeliminować jakiekolwiek podejrzenie przypadkowości.

Schemat istnieje od 2009 roku i jest regularnie modernizowany na potrzeby lig i turniejów kaosa. Ostatnio wpadłem na pomysl zorganizowania turnieju z nagrodami pieniężnymi, ale zainteresowanie nie jest zbyt wystarczające. Jeśli więc jesteście zainteresowani, piszcie.

Można też rozegrać kilka gier treningowych, aby zobaczyć czy się wam spodoba.

Ja osobiście gram w wormsy od 2000 roku, a online od 2004 (WWP), potem od 2007 na Armageddonie.

2013-02-18T15:20:48+01:00

DreamTrance wrote:Witam, widzę, że macie ekipę do taktycznej rogrywki, nie wiem za bardzo w jakie schematy gracie, ale nie wiem czy znacie schemat Kaos w wersji na PX. To rozgrywka normalna, w której można atakować wiele razy podczas jednej tury, na ruch jest 60 sekund, zaczyna się bez broni i należy je sobie zbierać z paczek, które spadają po 10 na turę. Zdobyte, a niewykorzystane bronie przechodza na następne rundy, a aby wygrac pełna grę, nalezy wygrac 3 rundy, aby wyeliminować jakiekolwiek podejrzenie przypadkowości.

Schemat istnieje od 2009 roku i jest regularnie modernizowany na potrzeby lig i turniejów kaosa. Ostatnio wpadłem na pomysl zorganizowania turnieju z nagrodami pieniężnymi, ale zainteresowanie nie jest zbyt wystarczające. Jeśli więc jesteście zainteresowani, piszcie.

Można też rozegrać kilka gier treningowych, aby zobaczyć czy się wam spodoba.

Ja osobiście gram w wormsy od 2000 roku, a online od 2004 (WWP), potem od 2007 na Armageddonie.

Jeśli chodzi o mnie to ja preferuję normal, mogę ci przesłać nasz schemat TC, nie mniej myślę że testowo można walnąć parę partyjek na tym co wymieniłeś, bo na turniej jak najbardziej jestem chętny. :haha:

Return to Ustawka