Polski

Worms Armageddon PL/ENG Multiplayer

Sorp stwierdził, że jest lepszy w jakąś grę, a Ty twierdzisz, że nie ma większego Asa niż Ty?
Skorzystajcie z "ustawki", aby poinformować o Waszej potyczce, a przy okazji zebrać publikę.
Pamiętajcie, że zakończone ustawki należy zamknąć / zgłosić moderatorowi.
Hardy Kolejna partia była ciekawa ale finałową rundę po raz kolejny Antek musiał nagle sp***dolić. Taki urok grania z tobą ;] Page 2 of 16 16 https://forum.thecompany.pl/ustawka/worms-armageddon-multiplayer-t2248.html
2012-11-18T17:29:03+01:00

Re: Worms Armageddon Multiplayer

Kolejna partia była ciekawa ale finałową rundę po raz kolejny Antek musiał nagle sp***dolić. Taki urok grania z tobą ;]

2012-11-18T17:34:14+01:00

1) Nie moja wina, że wywalił mi komunikat "Lost Connection" jak szanownemu Panu zachciało się grzańca robić i to po 5 minutach oczekiwania.

2) Znajdź sobie lepszego gracza jak Ci coś nie pasuje, nikt Cię nie zmusza do grania ze mną :ok1:

3) Przestań pisać, że to moja wina, może mam Ci przypomnieć, jak sam wychodziłeś z Kaillery jak graliśmy na Mame?
To było z premedytacją robione i bardzo irytujące. Ja sobie nie mam NIC do zarzucenia i wolę z Tobą nie grać, jak taki to dla Ciebie problem.
Inni by jakoś potrafili zrozumieć i od nowa set byśmy rozegrali, ale już bez grzania grzańca ;]

2012-11-18T17:37:15+01:00

Anthrox wrote:1) Nie moja wina, że wywalił mi komunikat "Lost Connection" jak szanownemu Panu zachciało się grzańca robić i to po 5 minutach oczekiwania.

1.I może to jeszcze moja wina? :-E Ciekawie że ani mnie ani Beboka nie wyjebało tylko ty wyszedłeś, po za tym jak Bebok poszedł robić kanapy to jakoś też nie wyrzuciło cie z wrażenia. :-E

2.Obrażaj się jak chcesz, jak grasz zawsze półtora godziny i nagle wypierdalasz w kosmos to nie dziw się że kogoś to wk***ia.

3.Nigdy celowo nie wychodziłem z kaillery tylko z konkretnego powodu. :)

2012-11-18T17:38:46+01:00

1. Nie wyszedłem.
2. To nie była moja wina.
3. :hee:

Mam jeszcze raz opisać?
Czekałem sobie grzecznie na Was, 5 minuta mija i nagle wywala mi message: Lost Connection. Jakoś re-connect nie widziałem, więc to niby moja wina, tak?

2012-11-18T17:39:23+01:00

Ech i pograne :hmm:

A już miałem zwycięstwo w kieszeni :hee:

2012-11-18T17:40:38+01:00

Ot, trzeba było zrobić dogrywkę jak wynik był 1,1,1.
Ten kto by wygrał byłby zwycięzcą ;]
Ale wiadomo, najlepiej mnie zbluzgać i wyśmiać, ale nie obrażam się- w końcu sam poprosiłeś mnie grzecznym spierdalaj, żebym sobie poszedł :hee: hihihi

2012-11-18T17:44:06+01:00

W takim razie pamiętajcie drodzy gracze że z Antkiem nie ma żartów, nie ma przerw bo Antek wyjdzie, z Antkiem obowiązuje jasna zasada: albo grasz albo wypierdalasz (a raczej wypierdalam). :-)

EDIT: Po za tym w kaillerze nie graliśmy w gry które gra się półtora godziny lub więcej więc to nie była żadna strata. :-)

Po za tym to nie ja się obrażam i piszę "to ja już nie gram z tobą" :-)

2012-11-18T17:49:23+01:00

Hardy wrote:nie ma przerw bo Antek wyjdzie, z Antkiem obowiązuje jasna zasada

Dlaczego piszesz tak, jakbym wyszedł z premedytacją?
Ciebie irytuje, że mnie wyrzuciło, a mnie irytuje, że piszesz jakbym złośliwie wyszedł :-)
Nie musisz się martwić, Bebok nadal chętnie ze mną zagra i kogoś się dorzuci do grania, a Ty możesz grać z Bebokiem i np. Rekinem i wszyscy szczęśliwi.
bul bul bul bul

Bober wrote:Po za tym to nie ja się obrażam i piszę "to ja już nie gram z tobą" :-)

Bluzgi olewam, ale pi***olenie, że wyszedłem specjalnie mnie po prostu OBRAŻA.

2012-11-18T17:52:27+01:00

Anthrox wrote:Dlaczego piszesz tak, jakbym wyszedł z premedytacją?
Ciebie irytuje, że mnie wyrzuciło, a mnie irytuje, że piszesz jakbym złośliwie

Zastanawia mnie dlaczego tylko ciebie nagle wyrzuca? Może czas na format?

2012-11-18T17:54:14+01:00

Nie wiem, dlaczego.
O ile pamięć mnie nie myli pierwszy raz widzę ten błąd.
Komputer nic do tego nie ma, to jedynie kwestia łącza, a na neonówkę nie narzekam ;)
Dobra skończmy te podchody - kiedy nowy set? :hee:

2012-11-19T02:36:57+01:00

Najświeższa relacja:
było bardzo emocjonująco, wszyscy szli łeb w łeb. Nie obeszło się bez zdradzieckich ciosów w plecy (ocalenie robaka bebokusa, ostrzelanie hardego, a przy kolejnym levelu bebokus zamiast się odwdzięczyć z uśmiechem podlatuje na Jetpacku i topi dwóch moich żołnierzy). Warto zaznaczyć, że w drugim starciu Bober zdobył "magiczny pocisk", którym zniszczył mojego robaka, co zapewniło mu zwycięstwo, W kolejnej turze w pewnym momencie Bebokus poddał się, a w finale już trzymał flagę w górze, ale okazało się, że to tylko prowokacja i po chwili zdalnie sterowanym pociskiem walnął. Niestety ostatecznie na placu boju pozostał Bober i ja - każdy po 15 hp. Bober popełnił jednak pierwszy błąd: teleportował się po apteczkę, która zapewniła mu wzrost HP do 40, jednocześnie go odsłaniając. Ja tylko na to czekałem i użyłem napalmu z powietrza. Niestety przeżył z 3 hp.
Oboje użyliśmy osłonę zapewniającą niewidzialność i liczyłem, że poczekamy do armageddonu. Bober jednak teleportował się i po mojej teleportacji zaryzykował atak z powietrza, który skierował w miejsce, gdzie się mnie spodziewał. Spudłował, a był akurat w miejscu, gdzie ja się przyczaiłem, dzielił nas drobny pasek ziemi. Ja miałem już tylko 15 hp, on 3 hp - zaryzykowałem i użyłem miniguna kończąc z pucharem zwycięzcy ;)

Zdrajca Bebcia na pocieszenie dostał ode mnie piosenkę:

nauczy go, że na cudzej krzywdzie się nie wygrywa :hee:

2012-11-19T09:19:42+01:00

Już wiecie dlaczego z wami nie gram... Poza tym wy tworzycie batalie a robaki stygną. :mrgreen:

Ale fajnie się czyta jak jeden zrzuca na drugiego winę.

2012-11-19T13:14:33+01:00

Dla zainteresowanych. Znalazłem ciekawy tools, który wrzucę do postu #1.
http://worms2d.info/Full_Wormage_Unlocker

Pozwala odblokować wszystkie dostępne w Armageddonie bronie, niektóre bardzo zabawne. Przetestowałem wszystkie i niestety wyszedł ogromny mankament - poza ilością nie możemy ustalić: czasu po jakim możemy użyć broni, jej mocy ani jej priorytetu w paczkach.. Z ostatniej chwili: jednak można ustalać czas, po jakim mogą być dostępne.

Code: Select all

UWAGA!
TO NIE JEST TRAINER ANI INNE OSZUSTWO.
Jak komuś się chce może na XP przejść grę od początku w trybie Single Player, zaliczyć wszystkie misje i ukryte bronie identycznie mu się odblokują.
Ja dawno temu przeszedłem wszystkie misje na złoty medal.
Nawet dziś bym to zrobił, ale po użyciu Beta-Patcha misje przestają działać dobrze, więc musiałbym to zrobić na wersji nie spatchowanej.

Najbardziej wyważone wydają się być:
wybrane_bronie.png

- waza (coś jak św. granat)
- Armia Zbawienia (bębenek - ulepszona wersja "staruszki")
- zrzut min z powietrza
- most Starosty (najgorszy sen Bobra - w jednej turze możemy, a raczej musimy położyć 5 "belek")
- kostka lodu (hibernacja)
- trzęsienie ziemi
- dwie białe strzałki (możliwość zmiany gracza)

Pozostałe są zabójcze, jak np. osiołek

2012-11-19T13:18:00+01:00

Aha, już się ciekawymi toolami wymieniają, za chwilę wyjdzie kto trainerów używa... ]:->

2012-11-19T13:39:33+01:00

Ty sobie już idź z tego tematu, bo nawet z trainerami byśmy Cię pojechali i byłby to news roku.
Ten tools jest legalny i daje bronie, które są standardowo odblokowane w Worms World Party ;]
Z tego co kojarzę, one i tak się odblokowują o ile zaliczymy wszystkie misje w Single Player.
Niestety wersja połatana ma je uszkodzone :-)

2012-11-19T13:43:15+01:00

Shoonay lepiej zagraj a nie bądź jak lama. :hee: Co do trainera to jedyne co bym ustawił to dostępność super-broni w zasobnikach, jak damy takiego Osiołka dostępnego nawet po opóźnieniu to będzie rozgrywka dopóki 1 gracz nie będzie mógł go użyć. :)

2012-11-19T13:49:54+01:00

Niestety - nie znalazłem stosownej opcji.
Z racji tego, że nie można tego ustawić w zasobnikach sugerowałbym "odhaczyć" wszystkie paczki w "Crates" i wtedy powinny spadać tylko specjalne bronie.

Hardy wrote:jak damy takiego Osiołka dostępnego nawet po opóźnieniu to będzie rozgrywka dopóki 1 gracz nie będzie mógł go użyć. :)

Przeczytałeś jakie wymieniłem zalecane bronie w poście #33, które by nie psuły rozgrywki?
To jest chyba logiczne, że osiołek zalicza się do "najcięższych broni" tak jak np. "Armageddon" tudzież "Nuclear Test"

2012-11-19T13:56:49+01:00

Pffff, słabiutkie prowokacje, nie bydzie niusa roku. :hee:

2012-11-19T13:58:54+01:00

Spox, i tak będzie pompa, bo nawet się zagrać nie odważyłeś, a tak się napinałeś, hłe hłe hłe :hee:

2012-11-19T15:23:39+01:00

Oto ostatnia gwiazda wieczoru, grzaniec nie będąc niczego świadomym wywołał wczorajszą kłótnie. :-E

Image

Return to Ustawka