Polski

Worms Armageddon PL/ENG Multiplayer

Sorp stwierdził, że jest lepszy w jakąś grę, a Ty twierdzisz, że nie ma większego Asa niż Ty?
Skorzystajcie z "ustawki", aby poinformować o Waszej potyczce, a przy okazji zebrać publikę.
Pamiętajcie, że zakończone ustawki należy zamknąć / zgłosić moderatorowi.
Hardy
Anthrox wrote:Ok, możemy grać dalej :tuptup1:

Się wie, ja nie miałem zamiaru przestać. ]:->
Page 12 of 16 16 https://forum.thecompany.pl/ustawka/worms-armageddon-multiplayer-t2248.html
2013-06-20T11:28:32+01:00

Re: Worms Armageddon PL/ENG Multiplayer

Anthrox wrote:Ok, możemy grać dalej :tuptup1:

Się wie, ja nie miałem zamiaru przestać. ]:->

2013-06-30T13:06:37+01:00

Cleaned.
I niech mi się nikt nie waży znowu z kłótniami wyskakiwać !

2013-06-30T13:11:46+01:00

słusznie Roki, słusznie :)

2013-07-08T13:32:52+01:00

Dawno tu nic nie było po ostatnich sprzeczkach, czas trochę odświeżyć temat a mianowicie wiadomości z drugiego pucharu spod znaku TheCompany.pl czyli TC Cup 2! Faza grupowa została zakończona i zaczęła się faza pucharowa:

http://www.tus-wa.com/cups/cup-586/#KO13

Niestety nie odbyły się 3 mecze w fazie grupowej, Dencyk zapisał się i nie znalazł przez 3 tygodnie czasu na rozegranie meczu ze mną i gościem z Egiptu Prince_Egipt, oraz w grupie Antka nie zdołali ostatniego meczu rozegrać Hurz i harpy, wobec tego losy TC wyglądają tak że nasza trójca (Bebok,Antek,Ja) awansowała do ćwierćfinałów, ja miałem łatwą drogę i już jestem w półfinale gdzie zmierzę się kolejny raz z Hurzem albo z aktualnym mistrzem Dmitrym. :hee: TeCekowym hitem będzie starcie Anthrox vs Jay/Bebok którzy rozegrają mecz o półfinał. Także mamy dwóch reprezentantów TC w półfinałach na 100%. :haha:

2013-07-29T15:23:53+01:00

Pucharówka przebiega w miarę spokojnie, niestety niesmak pozostawił walkower Bebokusa.
Nadal organizujemy sobie prywatne turnieje WA, gdzie niejednokrotnie emocje kipią, bynajmniej nie powodując jakiś problemów z tego powodu ;]

Ostatnio szczęście dopisało Bebokusowi, ponieważ ani Anthrox ani Bóbr nie chcieli sobie odpuścić.
A wiadomo, gdzie dwóch się bije, tam trzeci korzysta.
Najbardziej interesująca była finałowa runda. Zostałem tylko ja i 3 robaki bebokusa.
Ukryłem się, i czekałem na dobrą okazję, a tutaj niechcący bebokus wpadł do wody.
Wykorzystując jego nieuwagę rozwaliłem mu przedostatniego robaka odkrywając się i...
... okazało się, że była to taktyczna zagrywka!
Bebokus chomikował osła, który tylko czekał aż się ujawnię, by radośnie rycząc spaść na mnie tym samym zwieńczając wygraną nowego mistrza :tuptup1:

2013-07-29T15:28:17+01:00

Co do TC Cup 2 to jest w fazie półfinałowej w której Antek zmierzy się z Sqwrl z Niemiec a ja z obecnym Mistrzem Dmitrym, obyśmy się spotkali w finale. :hee:

2013-07-29T16:39:28+01:00

Hardy wrote:Co do TC Cup 2 to jest w fazie półfinałowej w której Antek zmierzy się z Sqwrl z Niemiec a ja z obecnym Mistrzem Dmitrym, obyśmy się spotkali w finale. :hee:

powodzenia :) już szykuje szampana ;)

p.s - jest jakaś możliwość obejrzenia Waszych zmagań ??

2013-07-29T18:04:24+01:00

Tak, najłatwiej ściągnąć paczkę z 1 postu (masz tam dwa linki tinyurl), a następnie poproś nas to Ci podsuniemy WAGame.
Możesz też namówić mnie na wrzucenie filmiku na yT, ale WAGame zajmuje ~200kB...

2013-07-30T00:36:31+01:00

wolę Antuś na YT - wtedy sobie obejrzę spokojnie w wolnej chwili z browarkiem w ręku :D

2013-07-30T16:12:57+01:00

To jak będzie jakaś fajna walka mogę wrzucić ;)

2013-08-04T22:02:57+01:00

No niestety, nie poradziłem sobie znów w półfinale ulegając 2:0 Championowi, mimo że rundy były dość wyrównane to niestety zaważyły moje 2 fatalne błedy. ;-( Pozostaje mi czekać na przeciwnika, nie wiem co będzie gdy przyjdzie mi się zmierzyć z Antkiem bo obraził się z powodu nie powiadomienia go o rozgrywaniu mojego meczu. :hee:

2013-08-05T00:21:40+01:00

Hardy wrote:bo obraził się z powodu nie powiadomienia go o rozgrywaniu mojego meczu. :hee:

Nie obraziłem się, a Ty się nie produkuj w publicznym temacie, bo ja po ostatnich aferkach zrezygnowałem, żeby znowu nie było afery jak obrazkiem, gdy mnie zablokowałeś, co naruszyło Twoją prywatność :roll:
Inna sprawa, że nieładnie zrobiłeś nie prosząc kumpli do obejrzenia rozgrywki.
Nie dziw się, że przegrałeś - nie miał Cię kto dopingować, z drugiej strony może i dobrze, bo teraz byś płakał, że Cię rozpraszaliśmy :mrgreen:

2013-08-05T17:24:41+01:00

Anthrox wrote:
Hardy wrote:bo obraził się z powodu nie powiadomienia go o rozgrywaniu mojego meczu. :hee:

Nie obraziłem się, a Ty się nie produkuj w publicznym temacie, bo ja po ostatnich aferkach zrezygnowałem, żeby znowu nie było afery jak obrazkiem, gdy mnie zablokowałeś, co naruszyło Twoją prywatność :roll:
Inna sprawa, że nieładnie zrobiłeś nie prosząc kumpli do obejrzenia rozgrywki.
Nie dziw się, że przegrałeś - nie miał Cię kto dopingować, z drugiej strony może i dobrze, bo teraz byś płakał, że Cię rozpraszaliśmy :mrgreen:

Tak to wyglądało jak nagle przestałeś odpisywać po rzuceniu focha, kłótni nie ma. :-)

2013-08-05T19:20:27+01:00

Hardy wrote:No niestety, nie poradziłem sobie znów w półfinale ulegając 2:0 Championowi, mimo że rundy były dość wyrównane to niestety zaważyły moje 2 fatalne błedy. ;-( Pozostaje mi czekać na przeciwnika, nie wiem co będzie gdy przyjdzie mi się zmierzyć z Antkiem bo obraził się z powodu nie powiadomienia go o rozgrywaniu mojego meczu. :hee:

:glaszcze: :glaszcze: :glaszcze:
następnym razem pójdzie Ci lepiej

2013-08-06T02:14:01+01:00

tauri5 wrote:
Hardy wrote:No niestety, nie poradziłem sobie znów w półfinale ulegając 2:0 Championowi, mimo że rundy były dość wyrównane to niestety zaważyły moje 2 fatalne błedy. ;-( Pozostaje mi czekać na przeciwnika, nie wiem co będzie gdy przyjdzie mi się zmierzyć z Antkiem bo obraził się z powodu nie powiadomienia go o rozgrywaniu mojego meczu. :hee:

:glaszcze: :glaszcze: :glaszcze:
następnym razem pójdzie Ci lepiej

Skoro już chcecie oglądać nasze rozgrywki, to dziś za dnia z Antkiem zmierzymy się w meczu o 3 miejsce pucharu. :hee:

2013-08-06T03:45:13+01:00

:ciacho:

2013-08-07T21:37:56+01:00

Walka o podium została rozegrana z Hardym aka Bobrem.
Mocno się nie przykładaliśmy, bo walka była o 3 miejsce, ale wiadomo, że lepszy rydz niż nic.

Pierwsze podejście rozegrało się bez publiki.
Bober ustawił mapkę od shoopera, więc przyjemnie się używało liny. Źle jednak rozmieścił robaki, albo po prostu czysty niefart go spotkał, bo szybko wysunąłem się na prowadzenie. Było bardzo gorąco, bo gra cały czas kibicowała jemu - zrzucając co chwilę ciekawe paczuszki, które skrzętnie zbierał. Wygrał m.in. banana oraz francuski atak owiec czy jak to się tam nazywa. Jednak dosyć niefortunnie zużył te bronie, nie robiąc mi zbytniej krzywdy, przez to miałem nadal realne szanse wygrać. Gdy jemu zostały dwa robaki, a mi 3 uraczył mnie komunikat, że zerwało połączenie.
Zrobiłem się czerwony i szykowałem ścianę tekstu, że to na pewno nie z mojej winy przerwało :wnerw:

Okazało się, że komputer Bobra spanikował i wywalił blue screena o braku pamięci.
Pan Bóbr wkurwiony zaczął wywijać rękami jak kołem młyńskim tworząc przyjemny wiaterek :wiatraczek:
Bóbr kazał mnie zdecydować, czy gramy od nowa, czy zwycięstwo na swoją korzyść biorę.
Ja bez chwili namysłu odrzekłem - gramy. Jeśli jestem dobry to się obronię.

Rozegraliśmy drugą rundę, szala zwycięstwa przechylała się to na jedną, to na drugą stronę.
Zrobiłem parę błędów, które mogły dać zwycięstwo Bobrowi - m.in. użyłem łuku, który miał zepchnąć wrogiego robaka do wody, ale bez rezultatu - co zostało bezlitośnie wykorzystane w następnej rundzie, gdzie zostałem potraktowany miotaczem ognia i to mój robal gasił dupę w wodzie.
Na szczęście w wyniku zbiegu okoliczności utopiłem 2 robaki Bobra, co pozwoliło mi nadal iść łeb w łeb.
Tym razem szala zwycięstwa przechyliła się na stronę drużyny mojego przeciwnika - zostały mu ostatecznie dwa robaki.
Jeden ~70HP, drugi 125HP - a mi tylko 1 ~50HP.
Pana Bobra spotkał niestety dwa razy niefart i raz źle liną trafił, przez co gołąb wypuszczony na mnie uderzył w inne miejsce, wykorzystałem ten incydent i udałem się rozwalić słabszego robaka 70HP.
Udało mi się, ale nadal nie liczyłem na zwycięstwo - ciężko rozwalić 125HP.
Stała się jednak nieoczekiwana rzecz - Bóbr spadł tracąc kolejkę i zirytowany wyszedł, dając walkowera dla tej rundy. Tu już nie było wątpliwości - uznałem go bez pardonu.

W finalnej rundzie jako publika dołączył Bebokus Pospolitus.
Walkę podsumuję tak - nadal szala przechylała się to na jedną, to na drugą stronę, ale ostatecznie wysunąłem się na prowadzenie. Pan Bóbr jednak przegrał, bo grał b. honorowo tj. nie użył "niewidzialności" - prawdopodobnie dlatego, aby dać mi uznanie, że zdecydowałem się, że rozegramy 1 rundę od nowa.
Bez zbytniego przedłużania - w skrócie:
Zostały dwa robaki, jednak Bóbr nie miał już liny, więc i nie zrobił mi zbytniej krzywdy. Nadal miał szansę wygrać, ale ponownie wylazł z gry, bo miał dość.

Ostatecznie więc zająłem trzecie miejsce, ale obaj reprezentujemy TC, więc uznajemy, że zajął 3 miejsce.
Jeszcze raz podkreślę - tak naprawdę morale opadły, bo obaj liczyliśmy, że będziemy walczyć conajmniej o srebro.

Niemniej nie narzekam. Zemściłem się za klęskę w TC CUP 1.
Oddaję głos Panu Bobrowi. :gatorlove:

2013-09-08T15:22:35+01:00

Oj dawno wpisu nie było a ekipa do WA stale się zwiększa i regularnie gra. ]:-> TC Cup 2 się zakończył, długo oczekiwany finał niestety znów wygrał Dmitry. Także oczywistym jest że czas na TC Cup 3 do którego serdecznie zapraszam. ;)

http://www.tus-wa.com/cups/cup-603/

Zapisy ruszą jutro :killer:

-- 08 Wrz 2013, 16:22 --

http://www.tus-wa.com/cups/cup-603/?start=new#new

Po 1 dniu TC Cup 3 wygrałem wszystkie mecze i już awans pewny. :haha: Bebok już wygrał 1 mecz i raczej poradzi sobie z Prince_Egiptem i myślę że awansuje, a Antek będzie musiał się pomęczyć o awans. :hee:

2013-09-08T15:23:47+01:00

Będzie ciężko.

2013-09-08T18:00:01+01:00

Obyś nie wyszedł małpo!

Return to Ustawka