Problem z dźwiękiem

Jeśli masz problem z instalacją oprogramowania na realnej Amidze albo nie wiesz jak ustawić poprawnie emulator - ten dział jest dla Ciebie.

Problem z dźwiękiem

Post IP: rejestrowane!

Mam problem z dźwiękiem w grach zarówno pod WinUAE jak i Amiga Forever. Jast albo taki przerywany, albo "przyspieszony". Wie ktoś, jak to można zlikwidować? Gry, które odpalałem i które mają ten problem, to R-Type i Shadow of the Beast.
User avatar
borias Poland (pl) Male
User level 2
 
Posts: 100
Joined: 04 Jul 2010, 19:54
Last Visit: Yesterday, 21:17
Online: 8d 19h 12m 5s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 150
Chiński doradca Lubi-ToChiński doradca Lubi-To

Re: Problem z dźwiękiem

Post IP: rejestrowane!

1. Spróbuj nadać większy priorytet WinUAE w jego ustawieniach (nie w menedżerze procesów, bo WinUAE nadpisuje te ustawienia)
2. Wyłącz w komputerze tryb oszczędzania energii lub włącz tryb Turbo. Sprawdź czy nie masz takiego oprogramowania "oszczędzającego energię" od producenta, który z laptopami daje go w standardzie
3. Zwiększ bufor dźwięku w opcjach WinUAE
4. Spróbuj wgrać:
https://thecompany.pl/anthrox/directx.exe
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12289
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 12:41
Online: 305d 11h 46m 31s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Problem z dźwiękiem

Post IP: rejestrowane!

Włączyć JIT ?
User avatar
norbi Poland (pl) Male
Legenda
 
Posts: 430
Joined: 10 Sep 2010, 21:43
Last Visit: Today, 16:34
Online: 40d 1h 56m 48s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 1545
Boss doradcówBoss doradcówBoss doradcówBoss doradcówBoss doradcówBoss doradcówBoss doradcówBoss doradcówBoss doradcówBoss doradców

Re: Problem z dźwiękiem

Post IP: rejestrowane!

Próbowałem obu metod - nic z tego. Myślałem, że to może sterowniki karty albo coś? Przeinstalowałem je, nawet włączyłem zintegrowaną zamiast Xonara i wciąż to samo. Próbowałem inne gry i cały czas dźwięk rwie albo jest przyspieszony.
User avatar
borias Poland (pl) Male
User level 2
 
Posts: 100
Joined: 04 Jul 2010, 19:54
Last Visit: Yesterday, 21:17
Online: 8d 19h 12m 5s
Lamps demolished: 0 (+0)
Reputation point: 150
Chiński doradca Lubi-ToChiński doradca Lubi-To

Re: Problem z dźwiękiem

Post IP: rejestrowane!

@borias... w takim razie jedyne co możesz zrobić to użyć WinUAE 1.6.1 lub starszego na próbę :)
User avatar
Anthrox Poland (pl) Male
Administrator `BO
 
Posts: 12289
Joined: 22 May 2010, 16:48
Last Visit: Today, 12:41
Online: 305d 11h 46m 31s
Highscores: 3
Lamps demolished: 166 (+147)

Re: Problem z dźwiękiem

Post IP: rejestrowane!

Na jakim systemie odpalasz WinUAE?? Win10?? Mógłbyś wstawić plik konfiguracji?? Zmiana bufora audio coś daje?? Nie używasz przypadkiem beta wersji?? Sprawdz nawet z odrobinę starszą jak radzi Antek.
User avatar
Atalante Poland (pl) Male
User level 1
 
Posts: 80
Joined: 08 Apr 2012, 19:47
Last Visit: Today, 13:26
Online: 17d 23m 43s
Lamps demolished: 29 (+22)
Reputation point: 25
Dimitri


  • Similar topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to Software

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests