Na razie zostaną tylko te 3 w dziale Software. Moje programiki nie są doskonałe i muszę dopracować parę rzeczy jeszcze, ale póki co można już giercyć.
1. Nadal nie wiem, jak przypisać jakiś klawisz (konkretnie F10) do zamykania gry zamiast Alt-F4. Przypisanie do mapy klawiatury nie zdaje egzaminu. Na jednym kompie mi działa, a jak uruchomię na drugim - niestety nie. W EXE'kach od TC do zamykania jest przypisany klawisz Delete i nieważne czy użytkownik zmieni konfigurację na inną, Delete zawsze działa.
2. Save pod F12 - na jednym kompie robi mi się w C:\Users\Public\Amiga Files\WinUAE\Savestates (domyślny, jeżeli WinUAE jest zainstalowany) - na drugim kompie robi się znowu w katalogu, gdzie mój EXE'k wrzuca tymczasowo pliki, które potem są automatycznie usuwane po zamknięciu gry. Zawsze można zmieniać sobie ręcznie katalog do save, ale jak się zapomni, to programik wywali wszystko z tymczasowego, razem z save. Prawdopodobnie WinUAE ma domyślny katalog do save'ów zapisany w rejestrze Windows - jeszcze tego nie sprawdziłem.
3. Pod Windows XP program nie usuwa winuae.exe z tymczasowego. Prawdopodobnie jest on nadal w użyciu, kiedy wywoływane jest czyszczenie temp'ów. Pod Vista i 7even usuwa wszystko bez szemrania.
4. Co do sprawdzania maksymalnej rozdzielczości, dostępnej na danym systemie, to zrobię zewnętrzny programik, który będzie za to odpowiedzialny i będzie dostosowywał config'a do systemu użytkownika. Coś jak
Demonic Resolution, ale na pewno mniej zaawansowany. Nazwę go
Dziadek ReVolution