lukasz050792 wrote:Nie da się jakoś z poziomu Windowsa (bez tego Pci Catweasel, bo podobno drogi xD) lub z pod Dosu?
Temat stary jak świat - podsumowując krótko: TAK, można spod Windowsa JEDYNIE jak masz kontroler PCI Catweasel - podłączasz taśmą do niego stację dyskietek i dołączonym programem możesz nagrywać ADF (UWAGA: IPF nie możesz, co jest koszmarnym minusem - tymbardziej, że Cat nie oferuje własnego formatu zabezpieczonych dyskietek => nie skopiujesz)
lukasz050792 wrote:Zastanawiałem się nad czymś taki: Sformatować dyskietkę pod Dosem do rozmiaru 720 kb, przerzucić pliki z adf-a na tą dyskietkę i może by wtedy działała na Amidze? Trochę w to wątpię, ale spróbuję tego.
Nie zobaczysz danych z Windowsa, jeżeli Workbench nie będzie miał zainstalowanych odpowiednich driverów - czyli PC0 - tu już eksperci od tego - Shoon i norbi muszą się wypowiedzieć
Pamiętaj również, że ta sztuczka o ile zadziała, to tylko z grami DOS - o nondos możesz pomarzyć
lukasz050792 wrote:Znalazłem też taki artykuł:
http://www.ppa.pl/artykul-Amiga..PC.Prz ... 6_101.htmlPisze, że można dyskietkami coś zrobić. Sprawdzał to ktoś? (chodzi mi o ten pierwszy sposób, z opisanych). Bo jesli tak to będę musiał załatwić sobie WB i chyby dalej bym sobie rade dał

.
Jest napisane.
J/w - zadziała to tylko z grami AmigaDOS - Workbench w standardzie ma PC0 bo już nie pamiętam

Po gołej instalacji z tego co kojarzę nie miał, ale czy na Extrasach nie było PC0 to ciężko mi stwierdzić...
PPA przypomniało mi o 3 sposobie - możesz podczepiać dysk twardy, który potem możesz ponownie pod Windows podczepić i spod emulatora przenosić dane...