Polski

Deasemblowanie kodu Motoroli 68k

Jeśli masz problem z instalacją oprogramowania nie wiesz jak ustawić poprawnie emulator WinUAE - ten dział jest dla Ciebie.
Anthrox Hejka, mam pytanie.
Czy zna ktoś porządny, ale zaraz prosty w obsłudze deasembler kodu Motorli 68k?

Esial polecił mi:
- Ida Pro 6.11 - retail od ESET'a :tamtam:
- ReSource 6.06

Jednak:

- Ida Pro nie dissambluje kodu tak jakbym chciał - ponieważ nie widzę wszystkich stringów. Program jest przepotężnym programem, ale trudno mi się w nim poruszać.

- ReSource - bardzo ciekawy program na Amigę, ale deasemblowany kod jest nadal dla mnie nieczytelny (brak stringów)

Dlatego chciałbym się zapytać, czy może ktoś przeprowadza reverse engineering na "Idzie Pro" i albo troszkę mnie podszkoli, albo poleci inny program, który jest prostszy w obsłudze.

Dam definicję ciekawego programu, który jest bardzo prosty w obsłudze:

- 68k DisAssembler v0.3 - w .asm dorzuca "stringi" o ile takie zawiera program. Cud miód orzeszki. Znalazłem go we "wrogim" obozie - na forum Atari.

Wraz z EASy68k tworzy całkiem sympatyczny pakiet.

Załączam w/w programy do obadania:
Ida Pro 6.11
Ukryta treść:

Resource_6.06_full.zip

68k DisAssembler v0.3.zip
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/winuae/deasemblowanie-kodu-motoroli-68k-t2807.html
2013-08-06T03:37:29+01:00
Hejka, mam pytanie.
Czy zna ktoś porządny, ale zaraz prosty w obsłudze deasembler kodu Motorli 68k?

Esial polecił mi:
- Ida Pro 6.11 - retail od ESET'a :tamtam:
- ReSource 6.06

Jednak:

- Ida Pro nie dissambluje kodu tak jakbym chciał - ponieważ nie widzę wszystkich stringów. Program jest przepotężnym programem, ale trudno mi się w nim poruszać.

- ReSource - bardzo ciekawy program na Amigę, ale deasemblowany kod jest nadal dla mnie nieczytelny (brak stringów)

Dlatego chciałbym się zapytać, czy może ktoś przeprowadza reverse engineering na "Idzie Pro" i albo troszkę mnie podszkoli, albo poleci inny program, który jest prostszy w obsłudze.

Dam definicję ciekawego programu, który jest bardzo prosty w obsłudze:

- 68k DisAssembler v0.3 - w .asm dorzuca "stringi" o ile takie zawiera program. Cud miód orzeszki. Znalazłem go we "wrogim" obozie - na forum Atari.

Wraz z EASy68k tworzy całkiem sympatyczny pakiet.

Załączam w/w programy do obadania:
Ida Pro 6.11
Ukryta treść:

Resource_6.06_full.zip

68k DisAssembler v0.3.zip

Return to WinUAE