Polski

kopiery

Jeśli masz problem z instalacją oprogramowania nie wiesz jak ustawić poprawnie emulator WinUAE - ten dział jest dla Ciebie.
misio2412 Dzięki.A macie może opis po polsku do programu D-copy2.0???? Page 2 of 2 2 https://forum.thecompany.pl/winuae/kopiery-t2270.html
2013-01-30T01:40:55+01:00

Re: kopiery

Dzięki.A macie może opis po polsku do programu D-copy2.0????

2013-01-30T12:59:22+01:00

Po polsku nie ma raczej. Ale w czym problem z dołączonym opisem po angielsku, który gdzieś widziałem chyba na tej samej dyskietce. Jeżeli chce się skutecznie korzystać z komputera, a tymbardziej jeszcze klasycznej Amigi i jej programów to nie ma przebacz. Angielski w stopniu podstawowym wypada znać. Bez tego w dzisiejszych czasach ani rusz. Poza tym ja od siebie polecam X-Copy, osobiście miałem z nim znacznie mniej problemów niż z testowaniem tego D-Copy pod WinUAE. Łatwiej ogarnąc jego obsługę i robi to co trzeba. Jest według mnie bardziej intuicyjny. I w ogóle po co Tobie jakiś copier, skoro masz Amigę z dodatkową pamięcią. Przerzucić na dysk system. WHDLoad, key do niego, gry z whdownloads.com jakie chcesz i można tylko grać :) Nie "generuj" sobie chłopie znowu problemów i zmartwień dla siebie, tam gdzie ich mieć nie powinieneś.

2013-01-30T14:35:19+01:00

Mógłbym misiowi przetłumaczyć co robią poszczególne przyciski w menu D-Copy, ale musiałby wrzucić screena - bo o ile mogę przetłumaczyć, "nie chce mi się" pobierać dyskietki z planetemu i specjalnie odpalać WinUAE, aby po załadowaniu programu przetłumaczyć trywialne rzeczy. Jeżeli "nie czujesz tego", to raczej odpuść sobie profesjonalne kopiowanie (czyli dyskietek, które solidnie były zabezpieczane przed tym, inna sprawa, że 3/4 łykał tryb Nibble D-Copy) ;)

2013-01-30T23:58:23+01:00

To wrzuć tego screena. :-(

2013-01-31T12:07:08+01:00

O ile dobrze zrozumiałem post Anthroxa to Ty masz wrzucić tego screena. Ale same przyciski są raczej oczywiste wręcz. Pewnie chodzi Tobie o dodatkowy opis i wyjaśnienia. A te są napisane w miarę przystępnym angielskim w dokumentacji do programu. Także misio2412 nie wysługuj się tutaj forumowiczami, tylko czytaj i kombinuj sam. Skoro na używaniu tego copiera, aż tak bardzo Ci zależy :)

2013-01-31T14:58:00+01:00

Piszę z pamięci, bo dawno nie używałem:

KILL - "zabijanie" programów, aby zwolnić pamięć RAM - służyło to ku temu, aby dyskietka kopiowana była za jednym zamachem, a nie w połowie, potem włożenie czystej, potem ponownie pierwszą dyskietkę, aby drugą połówkę wrzucić do pamięci.
SPD - ?
ATT. - ?

Na dole (nie musisz tego ustawiać):
S 00 -> blok od którego zaczynamy kopiowanie
E 79 -> j/w tylko koniec

ERR -> nie pamiętam - chyba sprawdzanie, czy dyskietka nie ma błędów
DEF -> nie pamiętam
DRIVE -> nie pamiętam
NAME -> nie pamiętam
FMT - chyba format
CHK - sprawdzenie, czy dyskietka została dobrze przegrana (chyba)

SRC. (Source=Źródło) -> wybieramy tutaj do jakiego urządzenia włożymy dyskietkę do skopiowania
DEST. (Destination=CEL) -> j/w tylko tym razem wybieramy do jakiego urządzenia włożymy pustą dyskietkę.
Gdy mamy dwie stacje dyskietek możemy ustawić tak:
SRC. DF0 ; DEST. DF1
Jednak jak mamy tylko jedną stację - musimy wachlować dyskietkami więc:
SRC. DF0 ; DEST. DF0

GO! - zacznij kopiowanie
R - nie pamiętam
ESC - przerwij kopiowanie

Zaawansowane ustawienia kopiowania, do zabezpieczonych dyskietek (nie używasz tego)
Copy Menu
Crunch Menu
Sync Menu

2013-02-01T00:07:42+01:00

Olesio widze że dużo rzeczy nie pamietasz???z tego kopiera.ale tych rzeczy co nie pamietasz to ja wiem do czego służa tylko chodzilo mi o te ustawienia zaawansowane Copy Menu
Crunch Menu
Sync Menu :?: :?: :?:

2013-02-01T05:11:57+01:00

R - nie pamiętam
Może to "Retry" ?

2013-02-01T11:17:25+01:00

Odpowiedz na post:

http://forum.thecompany.pl/software/kopiery-t2270.html#p31707

Do MakeCD istnieje polskie locale, tylko do tej pory nie jest ogolnie dostepne, legalnie.

FryingPan pozwala tez na wypalanie dvd

2013-02-01T13:12:48+01:00

@misio2412: patrz uważniej, kto jest autorem udzielanej Tobie odpowiedzi. Ja tego copiera nie używam to i nie mogę pamętać opisów składników jego GUI. Miałeś na myśli chyba Anthroxa.

2013-02-01T22:37:42+01:00

tak, anthroxa.

Return to WinUAE