Polski

Mój pierwszy własny EXE'k !!!

Jeśli masz problem z instalacją oprogramowania nie wiesz jak ustawić poprawnie emulator WinUAE - ten dział jest dla Ciebie.
DziadekUK Miałem dzisiaj luźny dzień w robocie i zaowocował on czymś takim:

http://www.mediafire.com/?8a3jd0r91v07pw3 - link w nowym topicu.

Nie mogłem się doczekać, aż chopaki z TC wreszcie puszczą mojego ulubionego odmóżdżacza "The Great Giana Sisters", a że EXE'ki mi się podobają, postanowiłem, że spróbuję zrobić coś podobnego samemu. Właściwie to jest taki pseudo EXE, nie jest w ogóle nic w nim poukrywane i wiadomo od razu, jak działa. Do pięt nie dorasta EXE'kom z TC, ale da się pograć. Uruchamia się trochę długo, bo 60-70 sekund, ale z wiadomych względów nie umieściłem swojego Kickstart'a i klucza WHDLoad (używa wbudowanego w WinUAE AROS KS ROM i niezarejestrowanego WHDLoad'a). Moja wersja (której nie udostępnię) z moim własnym Kickstartem 37.350 z A600 uruchamia się 3 razy szybciej, ale i tak w porównaniu do programików TC jest ślimakiem. Nie mogłem też za bardzo przyspieszyć działania emulacji zmianami parametrów WinUAE, bo giera jest dosyć stara i jakoś nie za dobrze mi chciała działać na innym emulowanym procku niż MC68000 (albo za szybko działa, albo coś z grafiką się chrzani itp.).

Mam nadzieję, że mi TC nie da banana za robienie pseudo-konkurencji :-D A może się sprężą i Giana Sisters puszczą w professionalu :amen:

BTW. Gdyby jakieś bugi były, to komentujta, może czegoś się nauczę przy okazji.
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/winuae/moj-pierwszy-wlasny-exe-t1523.html
2011-10-05T22:02:14+01:00
Miałem dzisiaj luźny dzień w robocie i zaowocował on czymś takim:

http://www.mediafire.com/?8a3jd0r91v07pw3 - link w nowym topicu.

Nie mogłem się doczekać, aż chopaki z TC wreszcie puszczą mojego ulubionego odmóżdżacza "The Great Giana Sisters", a że EXE'ki mi się podobają, postanowiłem, że spróbuję zrobić coś podobnego samemu. Właściwie to jest taki pseudo EXE, nie jest w ogóle nic w nim poukrywane i wiadomo od razu, jak działa. Do pięt nie dorasta EXE'kom z TC, ale da się pograć. Uruchamia się trochę długo, bo 60-70 sekund, ale z wiadomych względów nie umieściłem swojego Kickstart'a i klucza WHDLoad (używa wbudowanego w WinUAE AROS KS ROM i niezarejestrowanego WHDLoad'a). Moja wersja (której nie udostępnię) z moim własnym Kickstartem 37.350 z A600 uruchamia się 3 razy szybciej, ale i tak w porównaniu do programików TC jest ślimakiem. Nie mogłem też za bardzo przyspieszyć działania emulacji zmianami parametrów WinUAE, bo giera jest dosyć stara i jakoś nie za dobrze mi chciała działać na innym emulowanym procku niż MC68000 (albo za szybko działa, albo coś z grafiką się chrzani itp.).

Mam nadzieję, że mi TC nie da banana za robienie pseudo-konkurencji :-D A może się sprężą i Giana Sisters puszczą w professionalu :amen:

BTW. Gdyby jakieś bugi były, to komentujta, może czegoś się nauczę przy okazji.

2011-10-05T22:18:56+01:00

Re: Mój pierwszy własny EXE'k !!!

Patrz temat : viewtopic.php?f=44&t=1521&start=0

A jednak to ty na boku handlujesz exekami :mrgreen:

2011-10-05T22:21:22+01:00

To teraz już będzie podwójny dożywotni ban :-E

2011-10-05T22:24:21+01:00

Banan jak nic. Dziękujemy miło było poznać. :mrgreen: :haha:

2011-10-05T22:26:46+01:00

Nie mogę konkurencji nic robić, bo KE nałoży na mnie karę, za działania monopolistyczne :hee:
Chciałem napisać, że mogłeś użyć hobringówki, ale widzę, że u niego nie ma.
Nie pozostaje mi nic innego jak Greatkę umieścić jako priorytet - ale jak masowo zacznie konkurencja puszczać produkcje, to wyprzedzi TC jak rynek chiński :hee:

Pomijając wszelkie inne rzeczy najbardziej mnie ubodło zakrycie okna WHDLoada. Skoro usunąłeś klucz i jest to okno - to bardzo nieładnie wygląda czarny ekran. W pewnym momencie wydawało mi się, że w ogóle mi się gra nie uruchomi. Gdyby chociaż był napis loading albo coś w ten deseń. Za to interesowałaby mnie wersja "premium" :hee:

2011-10-05T22:29:32+01:00

Co do bana - bez przesady.
Wystarczy zastosować wał do patroszenia:

http://gadzetomania.pl/2011/09/22/slynn ... zytne-cz-3

2011-10-05T22:45:42+01:00

Ten gościu, co na ebay'u wystawia EXE'ki jest niezły, hehe.

Anthrox wrote:bardzo nieładnie wygląda czarny ekran. W pewnym momencie wydawało mi się, że w ogóle mi się gra nie uruchomi. Gdyby chociaż był napis loading albo coś w ten deseń

Nie mam za bardzo czasu się bawić w EXE'ki. To był jeden wyjątkowy wybryk :-E Czarny ekran (devs:system-configuration) zrobiłem w minutę. Gdyby mnie szef przyłapał na zabawie z jakimiś gierkami, to bez premii bym został, biczowanie pod pręgieżem komisyjne i jeszcze by mi się oberwało, że nieogolony dzisiaj przyszedłem do roboty :haha:

Anthrox wrote:interesowałaby mnie wersja "premium"

Nic specjalnego. Uruchamia się w 25 sekund, bo giera nie chce dobrze działać z JIT'em włączonym, a za cienki jestem, żeby zmienić ustawienia (wyłączyć JIT'a znaczy) "w locie" podczas działania emulatora po wczytaniu gry.

2011-10-05T22:55:03+01:00

To już musiałbyś wstrzyknąć procedurkę w slave, bo WHDLoad odcina się od systemu.
Twój protest jednak przyniósł skutek i na weekend już zaplanowałem wrzucenie do Beta Great Giany - może jako fan nawet przed innymi rzucisz fachowym okiem :hee:

2011-10-06T00:35:41+01:00

Z chęcią rzucę okiem. W 20 minut potrafię przejść całą TGGS plansza po planszy - mogę przetestować jak szef nie patrzy (w domu RZadko EXE'ki włączam, żeby pograć - wolę się odmóżdżać przy Counter-Strike Source).

No, no ERZET :-E Polski i historię zawsze miałem w doopie.

BTW.: Watch in Full HD

2011-10-06T10:15:55+01:00

Thank you Giana but our princess is in another castle :-E
Niezaprzeczalnie najlepszy klon Mario jaki powstał.
Jedna z pierwszych moich i bardziej pamiętnych gier. Bo zdobyciu power upów jest się prawie niepokonanym. Co nie zmienia faktu,że skoki w tej grze były niemiłosiernie frustrujące i nieraz rwałem włosy z głowy.
Nieźle je opanowałeś więc szacunek.Chociaż i tobie zdarzyły się wpadki. Ale i tak idziesz jak burza :D
Przydałoby się ten longplay jeszcze na kanale TheCompany zamieścić :mrgreen:

2011-10-06T10:41:27+01:00

Anthrox wrote:To już musiałbyś wstrzyknąć procedurkę w slave, bo WHDLoad odcina się od systemu.
Twój protest jednak przyniósł skutek i na weekend już zaplanowałem wrzucenie do Beta Great Giany - może jako fan nawet przed innymi rzucisz fachowym okiem

Need an icon?

Mój pierwszy własny EXE'k !!!

Tried on my sytem Windows Vista and the loading times were a bit slow, still i can't complain i'm only the icon man :)

2011-10-06T13:42:51+01:00

walkie wrote:
Need an icon?

recruits-f52/great-giana-sisters-the-t1259.html
but you can create an alternative icon ;)

2011-10-06T14:35:18+01:00

ok leave with me ;)

2011-10-06T20:50:00+01:00

walkie wrote:ok leave with me ;)

Why? where are we going? I'm already taken you know :gatorlove:

2011-10-06T20:53:02+01:00

Anthrox wrote:mogłeś użyć hobringówki

Nie za bardzo od razu zatrybiłem o co chodzi z tą "hobringówką". Przed chwilą wstukałem sobie w google i znalazłem stronę pepikową w tym temacie :-) Super, bo jest tam Premiere, a nie mogłem znaleźć dobrze działającej wcześniej. Wersje dyskietkowe dostępne w necie są z błędami i gry nie da się ukończyć, bo albo nie przyjmuje kolejnej dyskietki, albo nagłe zawiechy się zdarzały.

Już wiem, że zrobię sobie swoje własne EXE z Premiere z hobringówki właśnie :-D

2011-10-06T20:55:16+01:00

Mogłeś zapytać, doinformowałbym - niejeden raz się przewija u nas na forum adres do hoborga, jako do jedynej, sensownej konkurencji dla TC - a raczej takiej, która ma własną stronę.

2011-10-06T21:30:28+01:00

Anthrox wrote:Why? where are we going? I'm already taken you know :gatorlove:

meant OK, leave it with me (i'll create a replacement icon) ;)

2011-10-06T21:35:21+01:00

ho-ho-ho :hee:

2011-10-12T17:38:22+01:00

Moja Giana Sisters też się doczekała lekkiego update'a. Jako że jest już w 100% sprawna Giana v2.5c na głównej, to mój EXE zostaje jako alternatywa. Gdyby ktoś miał jednak problemy z v2.5c, a koniecznie chciał pograć, to moja wersja działa już o niebo lepiej.

Wywaliłem otwieranie strony TC po zamknięciu gry.

Return to WinUAE