Re: Prawa autorskie z perspektywy użytkownika
roki76 wrote:Właśnie oglądnąłem temat, ciekawy jestem ja się to potoczy dalej skoro "Machina ruszyła".
Odpowiedź na to w CSI.
roki76 wrote:Właśnie oglądnąłem temat, ciekawy jestem ja się to potoczy dalej skoro "Machina ruszyła".
Machina ruszyła.
▸ puka (MNn)
biała muszelka z naturalnym otworem używana do wyrobu hawajskich ozdób
Rekkimaru wrote:Btw. aż przypominają się czasy Scorpa
Szczerze mówiąc wcale nie dziwię się twojemu rozgoryczeniu. Robisz wiele aby stare gry amigowe nie zaginęły, aby wciąż był dostępne, by mogły nadal bawić i zainteresować. I co dostajesz w zamian? Jakieś pozwy, obelgi czy inne głupoty. W imię czego? Chronienia jakichś śmiesznych gierek, na których ich twórcy czy wydawcy dawno lagę położyli i nawet o nich nie pamiętają? A może poszło o to, że PPA chciało być jedynym serwisem który udostępnia te gry? Jakkolwiek by nie było, tak się pamięci o Amidze nie podtrzyma. Właśnie to co proponuje sobą TC - wyjście do ludzi, pokazywanie im tego całego dobrodziejstwa kulturowego może podtrzymać pamięć o tym komputerze; nie zaś fanatyczne chronienie każdej jednej zaplutej gierki finansowo nie wartej dziś nawet jednego piwa i zamykanie się z tym we własnym getcie. I na zakończenie: Benedykt napisał gdzieś, że prawa trzeba przestrzegać. Otóż nie mój drogi: prawo należy umiejętnie interpretować, a nie ślepo wyznawać i się nim zasłaniać, zaś w przypadku bardzo głupiego prawa należy walczyć o jego zmianę.
Coraz mniej mi się tu podoba - polskie środowisko amigowe jest do cna zepsute, zadufane w sobie i ma zapędy na jakiś ruch fanatyków obrony... No właśnie, czego? Zaczynam żałować że utworzyłem tu konto, w przeciwieństwie do np. Atari Online. Polscy atarowcy są o wiele bardziej wyluzowani i otwarci na świat. Może dlatego mają tam na forum kilkukrotnie więcej użytkowników niż tu, a scena atarowa kwitnie w najlepsze niemal co tydzień racząc nas jakimiś nowymi produktami.
michalmarek77 wrote:Mialo byc w iunnym watku, ale zostal zamkniety......
Anthrox uwielbiam Twoją stronę!!! Nie poddawaj sie!!!!!!!!
Tak jak kolekcjonowanie retro oryginałów i kolekcjonowanie gier na wszelakie konsole (XO/PS3 przede wszystkim).
Ten cały dym o to co robisz, jest hmn, żenujący.
Popoatrzcie sobie na www.atarionline.pl i ich kolekcję gier...........
Ma ktoś o to pretensje??
exec'ki to naprawdę fenomenalnie wygodne rozwiązanie, nie zastępuje Amigi z HxC ale na pewno uzupełnia!!!! Wygoda przede wszystkim.
Swoją drogą, Kickstart powinien być dawno uwolniony, pomogłoby to Amidze pod każdym względem.
Przez dzialalność Hyperionu Amiga dzisiejsza więcej traci niż zyskuje. Kto tego nie widzi jest ślepy.
Pozdrawiam fanów gier i miłośników retro gamingu!!!!