Polski

Prawa autorskie z perspektywy użytkownika

Jeśli masz problem z instalacją oprogramowania nie wiesz jak ustawić poprawnie emulator WinUAE - ten dział jest dla Ciebie.
Anthrox
roki76 wrote:Właśnie oglądnąłem temat, ciekawy jestem ja się to potoczy dalej skoro "Machina ruszyła".

Odpowiedź na to w CSI.
Page 2 of 10 10 https://forum.thecompany.pl/winuae/prawa-autorskie-perspektywa-uzytkownika-t1404.html
2011-11-16T15:07:50+01:00

Re: Prawa autorskie z perspektywy użytkownika

roki76 wrote:Właśnie oglądnąłem temat, ciekawy jestem ja się to potoczy dalej skoro "Machina ruszyła".

Odpowiedź na to w CSI.

2011-11-16T15:09:52+01:00

Machina ruszyła.

Czyli pewnie poszedł pranie zrobić.
Bo chyba nie wierzycie,że taki tchórz i analfabeta ograniczony umysłowo potrafiłby cokolwiek zdziałać.

2011-11-16T17:05:21+01:00

właśnie przeczytalem to na ppa.. Bosze szkoda bardzo, że nie wszyscy widzą w Ami tego co powinni.. jest w pyte stron z emulowaniem, polskich i nie.. a na nich adf, dms, ipf, adz itp od zajebania.. natomiast strona z exe jest złem.. ciekawe czy hobbyści od Atari innych platform tesh mają takie problemy od swoich..

2011-11-16T17:12:27+01:00

Tak to będzie wyglądać póki... pardon, jak mawia Benek "puki" niektórym osobnikom się będzie wydawać że mają do czegoś większe prawo niż inni.

2011-11-16T17:17:16+01:00

... no i opinie innych będą się zgadzać z jego oponami.

2011-11-16T17:19:01+01:00

▸ puka (MNn)

biała muszelka z naturalnym otworem używana do wyrobu hawajskich ozdób

2011-11-16T17:20:18+01:00

@roki: A wszyscy założą klamki na oczy i klapkami drzwi otwierać będą... tako rzecze xiądz.

@Rekin: dobrze wiedzieć... ale ta biała muszelka kojarzy mi się z filmem Człowiek Demolka, z tym że tam była do czego innego używana... :-E

2011-11-16T17:22:07+01:00

Btw. aż przypominają się czasy Scorpa ;-(

2011-11-16T17:34:43+01:00

Rekkimaru wrote:Btw. aż przypominają się czasy Scorpa ;-(

Taaa, jest po czym płakać :-E

2011-11-16T17:45:53+01:00

@Shoonay pisz do DonAdana jego WT jest następny w kolejce.. haha

2011-11-16T18:59:52+01:00

Nini, on je full legal bo pomógł. :hee:

2011-11-16T20:06:48+01:00

Tekst który bardzo mi się spodobał.

Autorstwa cpt. Misumaru Tenchi.

Szczerze mówiąc wcale nie dziwię się twojemu rozgoryczeniu. Robisz wiele aby stare gry amigowe nie zaginęły, aby wciąż był dostępne, by mogły nadal bawić i zainteresować. I co dostajesz w zamian? Jakieś pozwy, obelgi czy inne głupoty. W imię czego? Chronienia jakichś śmiesznych gierek, na których ich twórcy czy wydawcy dawno lagę położyli i nawet o nich nie pamiętają? A może poszło o to, że PPA chciało być jedynym serwisem który udostępnia te gry? Jakkolwiek by nie było, tak się pamięci o Amidze nie podtrzyma. Właśnie to co proponuje sobą TC - wyjście do ludzi, pokazywanie im tego całego dobrodziejstwa kulturowego może podtrzymać pamięć o tym komputerze; nie zaś fanatyczne chronienie każdej jednej zaplutej gierki finansowo nie wartej dziś nawet jednego piwa i zamykanie się z tym we własnym getcie. I na zakończenie: Benedykt napisał gdzieś, że prawa trzeba przestrzegać. Otóż nie mój drogi: prawo należy umiejętnie interpretować, a nie ślepo wyznawać i się nim zasłaniać, zaś w przypadku bardzo głupiego prawa należy walczyć o jego zmianę.
Coraz mniej mi się tu podoba - polskie środowisko amigowe jest do cna zepsute, zadufane w sobie i ma zapędy na jakiś ruch fanatyków obrony... No właśnie, czego? Zaczynam żałować że utworzyłem tu konto, w przeciwieństwie do np. Atari Online. Polscy atarowcy są o wiele bardziej wyluzowani i otwarci na świat. Może dlatego mają tam na forum kilkukrotnie więcej użytkowników niż tu, a scena atarowa kwitnie w najlepsze niemal co tydzień racząc nas jakimiś nowymi produktami.

:ok1: :ok1: :ok1: :ok1: :ok1:

2011-11-16T20:12:05+01:00

Do tego właśnie doprowadziły stare jak świat wojenki Amigowe pokroju "posiadałem gołą A500 i kilka gier na dyskietkach dlatego wiem że Amiga to badziewie bo nie da się nic na niej zrobić", PPC vs. 68k czy eXec vs. PPA.

Z drugiej strony widać że jest też paru zdrowo myślących.

W każdym razie grunt że jest ubaw, buce sie same wybiją. ]:->

2011-11-16T20:15:33+01:00

Albo zrobimy konkurencję dla PPA i EXEka :hee:

2011-11-16T20:50:49+01:00

michalmarek77 wrote:Mialo byc w iunnym watku, ale zostal zamkniety......

Anthrox uwielbiam Twoją stronę!!! Nie poddawaj sie!!!!!!!!
Tak jak kolekcjonowanie retro oryginałów i kolekcjonowanie gier na wszelakie konsole (XO/PS3 przede wszystkim).
Ten cały dym o to co robisz, jest hmn, żenujący.
Popoatrzcie sobie na www.atarionline.pl i ich kolekcję gier...........
Ma ktoś o to pretensje ????

exec'ki to naprawdę fenomenalnie wygodne rozwiązanie, nie zastępuje Amigi z HxC ale na pewno uzupełnia!!!! Wygoda przede wszystkim.

Swoją drogą, Kickstart powinien być dawno uwolniony, pomogłoby to Amidze pod każdym względem.
Przez dzialalność Hyperionu Amiga dzisiejsza więcej traci niż zyskuje. Kto tego nie widzi jest ślepy.

Pozdrawiam fanów gier i miłośników retro gamingu!!!!

http://www.ppa.pl/forum/hyde-park/23903 ... ox#m307851

I dzięki takim osobom firma nie upadnie - jeśli to czytasz Michale - i Tobie dziekujemy ;)

2011-11-17T14:56:47+01:00

Kurdę, trochę się nie logowałem a tu już kabaret (czy raczej na ppa :hee: ), ile Benek ma lat? 30? 40? Ciałem około tego na pewno, za to umysłem chyba nie wyszedł z piaskownicy, a już na pewno zatrzymał się gdzieś w latach 90. Do tego jego argumenty pokroju "puki jesteś złodziejem" robią na mnie takie wrażenie że chyba ze strachu usunę konto na TC. :-E

2011-11-18T00:38:28+01:00

A ja mam nowy pomysł na akcję dla PPA jakim będzie wyłapywanie tych niecnych ludzików (w tym i mnie) którzy śmieli kiedyś kupować gry na giełdach, oraz tych kórzy naturalnie je sprzedawali / kopiowali.

Tak jak Mossad polował na NAZISTOWSKICH ZBRODNIARZY WOJENNYCH MUHAHA (groźnie zabrzmiało, ale sprawa jest poważna).

2011-11-18T20:37:44+01:00

aha a jednak zarabiacie http://allegro.pl/amiga-na-pc-plyta-cd-i1944312520.html :lol2: :lol2:

pisałem do niego, ale chyba nie jarzył o co się czepiam..

2011-11-18T22:32:47+01:00

Niestety - to są nasze produkcje, ale widzę, że to cwaniaczek, bo próbuje handlować starymi wersjami.
Na szczęście widzę, że ludzie zmądrzeli i (przynajmniej oficjalnie) nie kupują.

2011-11-18T23:06:38+01:00

Następny naciągacz. Wkurza mnie to już. Życzę mu wiele negatywnych komentarzy jeśli się ktoś zorientuje, że są za darmo na naszej stronie.

Return to WinUAE