norbi wrote:Anthrox chyba nie próbowałeś przenosić ikony dysku SATA na okna Winuae.
Dysk jest wtedy automatycznie montowany. To jest to czego potrzebujesz.
Nie znałem tego, fajna rzecz - warto jednak zwrócić uwagę, że nie podepniemy w ten sposób dwóch pendrive (poprzedni zostanie usunięty).
Idziesz w dobrym kierunku - o coś podobnego mi chodzi, tylko chciałem, aby odbywało się to automatycznie.
Druga sprawa - to odpięcie pendrive - on nadal wisi na Workbenchu - a chciałbym po wyciągnięciu, aby usunął się tak jak wyciągnięcie dyskietki z DF0:
A czy nie da się odpalić Workbencha i mieć pendrive(y) bez przeciągania go za każdym razem?
Próbowałem podłubać w F12 -> CD & Hard drivers, ale po dodaniu katalogu / urządzenia nie pojawia się ono w Workbenchu - potrzebny jest reset. A jak widać po sposobie z przeciągnięciem idzie w magiczny sposób odświeżyć listę urządzeń bez ponownego odpalania systemu.
Chciałbym więc zrobić inaczej:
1) Dodać urządzenia od "C" do "Z" w "CD & Hard drivers"
2) Chciałbym teraz, jeżeli włożę pendrive i zgłosi się jako "F:", aby WinUAE go zobaczył (coś jak automatyczny przeciągnij i upuść)
3) byłoby idealnie, jakby po odłączeniu urządzenia Workbench zachował się tak, jakbym wyciągnął dyskietkę - bo teraz po odłączeniu urządzenia ikonka nadal wisi.
norbi wrote:Sama nazwa opcji mowi ze montowane beda napedy przy starcie wiec trzeba zrobic reset.
Kombinowałem, bo nie rozumiem jak działają te opcje:
Include removable drives
Automount removable drives
Szukam jeszcze od nich dokumentacji, bo mimo, że mam je zaptaszkowane, to pendrive się nie pojawia z automatu