ihtiusDZIAŁA, rety ja nie wierzę Dzieki panowie, usunąłem spację spomiędzy wyrazami i smiga. Podczas jatki niestety spada do 20 klatek na sekundę dlatego że jest renderowanie softwarowe niestety. Chciałbym wam obu dac punkty reputacj, ale udało mi sie tylko norbiemu bo jak chce shoonayowi to piszę że musże innym dac zanim to zrobię buuuu ja sie tak nie bawię.
-- 24 Kwi 2011, 23:38 --
Ale shoonay nie martw się dostaniesz, nie zapomnę o tym:)
-- 24 Kwi 2011, 23:39 --
Niedługo wyślę Ci screenshoota z tego programu.ihtiusPage 2 of 22https://forum.thecompany.pl/winuae/quake-pod-winuae-jak-odpalic-t1017-20.htmlhttps://forum.thecompany.pl/winuae/quake-pod-winuae-jak-odpalic-t1017.html
DZIAŁA, rety ja nie wierzę Dzieki panowie, usunąłem spację spomiędzy wyrazami i smiga. Podczas jatki niestety spada do 20 klatek na sekundę dlatego że jest renderowanie softwarowe niestety. Chciałbym wam obu dac punkty reputacj, ale udało mi sie tylko norbiemu bo jak chce shoonayowi to piszę że musże innym dac zanim to zrobię buuuu ja sie tak nie bawię.
-- 24 Kwi 2011, 23:38 --
Ale shoonay nie martw się dostaniesz, nie zapomnę o tym:)
Spoko nie za pomnę na pewno podziękować. Próbowałem tez odpalić pod 060, ale jest klops bo działa tylko pod 040 i 020 no cóż tak bywa. Mam lamerskie pytanie. A pod 060 to szybciej by działało jak mam ustawione w emulatorze opcje: możliwie najszybciej tak jak pozwala chipset oraz JIt niż 040 czy 040?
Nie. jeśli masz ustawione "fastest possible" to nieważne czy masz 040 czy 060 - działa na tyle ile Twój piec potrafi emulować. Błąd ten pewno się pojawia bo nie masz 60-tkowych wersji systemowych bibliotek.
ALE
Możesz jeszcze sporo dodatkowych klatek wyciągnąć z tego, tylko czeka Cię grzebanie w systemie i możesz też doprowadzić system do upadłości Zainteresuj się łatkami na system takimi jak np ostatnia wersja graphics.library czy exec.library które skupiają je już chyba wszystkie. http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=1&t=76166
Dzięki shoonay na pewne to zrobię. Co do tego jak mi system walnie to się zbytnio nie martwię ponieważ ja korzystam z wersji już gotowych jak ClassicWB, czy Amigasys2,3,4 więc jak coś padnie to po prostu ponownie ściągnę i zainstaluje.
Anthrox wrote:a 68040.library masz chociaż
68040.library.rar
Sprawdziłem mam, bo to gotowiec więc takie rzeczy muszą być.
Screeny z snoopDosa z failami:
i
Z wami tak się ciekawie rozmawia, ze zaniedbuje w tym momencie czynności życiowe jak jedzenie i sikanie oraz prysznic.
Teraz jak już gra działa w sumie te logi nie są potrzebne, ale dziwne że nadal ma faile... może to są jakieś tylko dodatkowe pliki które mogą być w katalogu gry ale ich brak nie wpływa na rozgrywkę? Jak da się grać chyba nie ma problema.
Sprawdź ręcznie lub rozkazem "version" jakie masz wersje bibliotek, zbackupuj je sobie i pościągaj ich inne wersje z innych źródłe, np z ClassicWB, AmiKit... biblioteki w różnych wersjach mogą się przydać
Właśnie przed chwilą zainstalowałem z tego forum paczuszkę wraz z MMULib i MMUTools i... Quake 2 przestała działać hehe ale na szczęście z płyty przywróciłem system sys3 i działa ponownie. Trochę jest to dziwne ponieważ uruchomiłem quake 2 na wersji amigasys4 i chodziła wolniej i to znacznie.
-- 25 Kwi 2011, 01:17 --
Dobra na razie mnie nie bedzie będe za 30 minut przy kompie
-- 25 Kwi 2011, 03:36 --
Bobra jak udało nam się ee... sorry Tobie shoonay oraz pozostałym kolegom odpalić prawie niemożliwa rzecz to co powiecie na Heretic 2. Posiadam wersje demo, w której jest na szczęście plik startowy tyle, że kiedy go uruchamiam pierwszy raz to pyta sie czy zainstalowac jakąś tam pierdułke, ja sie oczywiście na to zgadzam po czym pojawia się okienko z napisem start i po czym znika i nic się kompletnie nie dzieje.
Znalazłem filmik na niezawodnym youtubie jak koles na swojej wypasionej klasycznej amidze gra w ten niesmiertelny hit.