Polski

szukam komendy CLI

Jeśli masz problem z instalacją oprogramowania nie wiesz jak ustawić poprawnie emulator WinUAE - ten dział jest dla Ciebie.
Pancio witam
mam pewien pomysl ale nie wiem jak go zrealizowac. potrzebuje komendy, ktora poczeka na zakonczenie dzialania programu a potem wykona kolejne komendy. np

Code: Select all

komenda cli
komenda cli
przykladowy.exe
WAIT ??? <- tu ma poczekac na zakonczenie dzialania "przykladowy exe" i wykonac kolejne polecenia
komenda cli <- komenda wykonywana po wyjsciu z "przykladowy.exe"
komenda cli

istnieje takie cos ? cos mi swita komenda "execwait" ale nie moge nic znalezc na temat, prawdopodobnie sie mysle ;)
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/winuae/szukam-komendy-t2414.html
2013-01-16T22:57:50+01:00
witam
mam pewien pomysl ale nie wiem jak go zrealizowac. potrzebuje komendy, ktora poczeka na zakonczenie dzialania programu a potem wykona kolejne komendy. np

komenda cli
komenda cli
przykladowy.exe
WAIT ??? <- tu ma poczekac na zakonczenie dzialania "przykladowy exe" i wykonac kolejne polecenia
komenda cli <- komenda wykonywana po wyjsciu z "przykladowy.exe"
komenda cli

istnieje takie cos ? cos mi swita komenda "execwait" ale nie moge nic znalezc na temat, prawdopodobnie sie mysle ;)

2013-01-16T23:11:48+01:00

Re: szukam komendy CLI

o takim PROGRAMIKU jeszcze nie słyszałem.
są różne waitery, ale żaden z nich nie czeka na zakończenie przykladowego.exe

[edit]

-01-16 23:03:01 :: Pancio
chce tak jak w whdload jest

2013-01-16 23:03:07 :: Pancio
ze ma mi zmienic procesor itd

2013-01-16 23:03:19 :: Pancio
a po wyjsciu ustawic z powrotem tak jak bylo

2013-01-16 23:03:35 :: Pancio
tylko ze chce to zrobic dla gier nie whdload

Teraz to jest bardziej zrozumiałe.
Najczęściej nie jest potrzebny żaden blocker, to następna procedura się nie wykona, jak program się nie zakończy (zazwyczaj, bo są wyjątki)
ew wystarczy, że użyjesz NWait

A dla odmiany - jakbyś chciał, żeby po odpaleniu przykladowy.exe polecenia dalej się wykonywały, to przykladowy.exe odpala się w ten sposób:

run >nil: przykladowy.exe
ew
run przykladowy.exe

Return to WinUAE