Polski

virusy???

Jeśli masz problem z instalacją oprogramowania nie wiesz jak ustawić poprawnie emulator WinUAE - ten dział jest dla Ciebie.
orhom - nie bardzo wiedziałem gdzie to napisać :(
Otóż przy ściąganiu plików avast wykrywa virusa (?) Win32:Malware-gen i blokuje ich ściąganie.
Dotyczy:
1. Overdrive *Team 17*
2. Stunt Car Racer TNT
3. Flashback *PL*Multilanguage*
4. Jaguar XJ220
5.

co ciekawe we wecześniejszych wersjach (ale w innych exekach), które miałem avast też wykrył,a w nowych wesjach (na serverze) jest ok

p.s nr 4 i 5 dopisze później jak sprawdzę, które to - pamięć szwankuje
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/winuae/virusy-t2103.html
2012-07-24T14:04:29+01:00
- nie bardzo wiedziałem gdzie to napisać :(
Otóż przy ściąganiu plików avast wykrywa virusa (?) Win32:Malware-gen i blokuje ich ściąganie.
Dotyczy:
1. Overdrive *Team 17*
2. Stunt Car Racer TNT
3. Flashback *PL*Multilanguage*
4. Jaguar XJ220
5.

co ciekawe we wecześniejszych wersjach (ale w innych exekach), które miałem avast też wykrył,a w nowych wesjach (na serverze) jest ok

p.s nr 4 i 5 dopisze później jak sprawdzę, które to - pamięć szwankuje

2012-07-24T18:06:03+01:00

Re: virusy???

Część exeków na serwerze jest w starych wersjach, ale mimo tego nawet w nowych antywirusy potrafią wykryć wiry pokroju not-a-virus - czyli puścić false-positive alarm.
Próbowałem skontaktować się z AVASTEM, z KASPERSKY i z doświadczenia widzę, że ja jako pojedyncza osoba nic nie zdziałam - to od Was (użytkowników exeków) zależy, czy nadal takie alerty będą wywalane.
Należy zgłaszać tym firmom, że exeki to nie są wirusy.
Zresztą mają swoje 'labolatorium" - tam podsyłajcie exeki z prośbą o opinię czy to wirus... :tuptup1:

2012-07-24T22:15:09+01:00

Re: virusy???

Ja jak mam taki problem to staram dodać folder z exekami do wyjątków. Comodo Internet Security Premium jakoś nie krzyczy, że exeki to wirusy bynajmniej na razie :-)

Return to WinUAE