Polski

EXE REQ - EDYCJA III PROGRAMU - dyskusja

WYDARZENIA - weź udział i wygraj dostęp do exeków
Sethurial
santa13 wrote:poro jest osób, które mają po kilka gier na liście

To nawet dobrze, bo lepiej jak jedną grę wspiera kilka osób, ma ona wtedy większe szanse na wygraną - taki nieformalny "sojusz" był w przypadku Prehistoryka i Jamesa Ponda bardzo widoczny.

santa13 wrote:Zresztą to raczej tylko tylko delikatna pomoc dla ekipy, by exeki miały się dobrze

Każdy kto głosuje ma wpływ na to, KTÓRE exeki będą się miały dobrze :haha:

santa13 wrote:a mam na przykład dwie, ale uważam, że aż tak mi się nie spieszy, z biegiem czasu kiedyś wyjdą

Ja też tak myślałem, ale to nie do końca tak musi być, ponieważ liczba pojawiających się na liście gier często wyprzedza liczbę gier dodanych na stronę.

W danej edycji Twoja gra może być na 5 miejscu, a kolejnej edycji już np. na 10, bo pojawić się może więcej gier bardziej wspieranych na wyższych miejscach przed nią.

Kwota darowizny za I miejsce w I edycji nie pozwoliłaby zająć 3 czy nawet 4 miejsca w II edycji :)

Ja wolałem jak najszybciej powalczyć o najcenniejsze dla mnie gry, których jeszcze nie ma na stronie czyli:
Prehistoryk, James Pond i Micro Machines :)

Jest jeszcze kilka fajnych tytułów, ale przy tak dużej konkurencji trzeba się decydować na wybrane z nich albo szukać sojuszników przy ich wspieraniu ;)

Regulamin wydarzenia nie zabrania abyśmy sobie omawiali publicznie, czy prywatnie jakie tytuły warto zgłosić i to czy inni też je będą wspierać :pijacy:
Page 2 of 2 2 https://forum.thecompany.pl/wydarzenia/exe-req-edycja-iii-programu-dyskusja-t7844.html
2023-03-18T20:43:08+01:00

Re: EXE REQ - EDYCJA III PROGRAMU - dyskusja

santa13 wrote:poro jest osób, które mają po kilka gier na liście

To nawet dobrze, bo lepiej jak jedną grę wspiera kilka osób, ma ona wtedy większe szanse na wygraną - taki nieformalny "sojusz" był w przypadku Prehistoryka i Jamesa Ponda bardzo widoczny.

santa13 wrote:Zresztą to raczej tylko tylko delikatna pomoc dla ekipy, by exeki miały się dobrze

Każdy kto głosuje ma wpływ na to, KTÓRE exeki będą się miały dobrze :haha:

santa13 wrote:a mam na przykład dwie, ale uważam, że aż tak mi się nie spieszy, z biegiem czasu kiedyś wyjdą

Ja też tak myślałem, ale to nie do końca tak musi być, ponieważ liczba pojawiających się na liście gier często wyprzedza liczbę gier dodanych na stronę.

W danej edycji Twoja gra może być na 5 miejscu, a kolejnej edycji już np. na 10, bo pojawić się może więcej gier bardziej wspieranych na wyższych miejscach przed nią.

Kwota darowizny za I miejsce w I edycji nie pozwoliłaby zająć 3 czy nawet 4 miejsca w II edycji :)

Ja wolałem jak najszybciej powalczyć o najcenniejsze dla mnie gry, których jeszcze nie ma na stronie czyli:
Prehistoryk, James Pond i Micro Machines :)

Jest jeszcze kilka fajnych tytułów, ale przy tak dużej konkurencji trzeba się decydować na wybrane z nich albo szukać sojuszników przy ich wspieraniu ;)

Regulamin wydarzenia nie zabrania abyśmy sobie omawiali publicznie, czy prywatnie jakie tytuły warto zgłosić i to czy inni też je będą wspierać :pijacy:

2023-03-18T22:42:33+01:00

I od razu przegoniłeś wszystkich chętnych :P Starałem się napisać jakoś delikatnie dla nowych forumowiczów :P Wiadomo jak wszędzie kasa jest najważniejsza :hee:

2023-03-18T23:23:24+01:00

Bardziej chodziło mi o to aby walczyć o swoje tytuły wspólnie z innymi w nieformalnych lub formalnych sojuszach bo to daje największe szanse na wygraną danej gry i o to aby móc sobie takie kwestie ustalić wcześniej z innymi aby zamiast się ścigać po prostu współpracować ;)

2023-03-19T00:07:14+01:00

A na końcu wychodzi że nieważne kto wygra, a przegra to TC się utrzymuje i mogę was irytować...

! Wymoderowano, bez inwektyw proszę.

2023-03-19T11:23:56+01:00

Ptakus94 wrote:A na końcu wychodzi że nieważne kto wygra, a przegra to TC się utrzymuje

Tak, to jest właśnie ten "niezamierzony" skutek EXE REQ, który "przypadkowo" się pojawił w toku poszukiwania sposobu na uczciwy wybór tytułów gier do dodania na stronę :lol2:

2023-03-20T01:17:24+01:00

Anthrox wrote:@spambot !log-recently >t7844;t7845

NEW TITLES:
no

UPDATED VOTES:
Deluxe Galaga [compilation] (transferred voting points: 100) [diff: votes +100]

UPDATED POSITIONS:
no

NEW PARTICIPANTS:
Wirus

! KOMUNIKAT
Dnia 20 marca 2023 nastąpiła aktualizacja zasad Programu EXE REQ - 3. Edycja

Dotychczasowo obowiązujący ustęp 5:
5. Umieszczenie nowego tytułu na liście rankingowej wymaga przeznaczenia na niego minimum 100 punktów głosu z zastrzeżeniem, że tytuł może zostać odrzucony bez podania przyczyny.

Otrzymuje nowe brzmienie:
5. Umieszczenie nowego tytułu na liście rankingowej wymaga przeznaczenia na niego minimum 200 punktów głosu z zastrzeżeniem, że tytuł może zostać odrzucony bez podania przyczyny.

2023-03-20T02:07:30+01:00

Witam uprzejmie uczestników!

Poniżej przedstawiam wyjaśnienia do zmian, jakie zostały przed chwilą wprowadzone.

W poprzedniej edycji Programu EXE REQ informowałem, że poparcie króla Jagiełły jest wystarczające, aby tytuł trafił na listę rywalizujących ze sobą gier.

Z ciężkim sercem zawiadamiam, że nasz król, Władysław Jagiełło, który rządził u nas przez ostatnią edycję Programu EXE REQ:
wladyslaw-jagiello-drugi.webp

został zdetronizowany 20 marca roku pańskiego 2023.

Niestety, również `Firma` mierzy się ze skutkami inflacji i od teraz, aby tytuł trafił na listę - musi mieć poparcie króla Zygmunta Starego:

zygmunt-nowy-krol-edycji-trzeciej-exe-req.jpg

Zmiana podyktowana jest urealnieniem okresu, w jakim gry z ostatnich miejsc mają szansę zostać zrealizowane.
Jeżeli lista będzie nadal się wydłużać rozważane będzie uruchomienie kwarantanny, którą znacie z poprzedniej edycji Programu.

Jeszcze jedna sprawa.
Posiadam usługę powiadomień SMS.
Gdyby było zainteresowanie, to po podaniu nr telefonu komorkowego moglbym przesyłać istotne komunikaty w związku ze zmianami EXE REQ.

Piszę o tym, bo pomimo rozmowy tutaj i powiadomień e-mail nadal się zdarza, że niektóre osoby przegapiają istotne informacje.

2023-03-30T21:15:56+01:00

Anthrox wrote:@spambot !log-recently >t7844;t7845

NEW TITLES:
no

UPDATED VOTES:
Global Gladiators (transferred voting points: 200) [diff: votes +100]

UPDATED POSITIONS:
Global Gladiators [diff: position +7]
Premiere ([diff: position -1]
Wolfchild ([diff: position -1]
Stardust [compilation] ([diff: position -1]