Polski

EXE REQ - EDYCJA II PROGRAMU - dyskusja

Trafiają tutaj archiwalne wydarzenia, które zostały zakończone.
werniks W najbliższym czasie i ja postaram się wesprzeć - przez datek do "skarbonki" TC Page 7 of 9 9 https://forum.thecompany.pl/zakonczone-wydarzenia/exe-req-edycja-programu-dyskusja-t7469.html
2023-03-01T20:16:35+01:00

Re: EXE REQ - EDYCJA II PROGRAMU - dyskusja

W najbliższym czasie i ja postaram się wesprzeć - przez datek do "skarbonki" TC

2023-03-02T22:28:49+01:00

Anthrox wrote:@spambot !log-recently >t7469;t7592

NEW TITLES:
no

M.I.A. TITLES:
:undead:
Hudson Hawk
Death Mask
Utopia: The Creation Of A Nation
Space Hulk

UPDATED VOTES:
James Pond [compilation] (transferred voting points: 431) [diff: votes +5]

UPDATED POSITIONS:
no

NEW PARTICIPANTS:
Robocod

2023-03-04T20:30:54+01:00

Skoro gry na które głosowałem (Hudson Hawk i Death Mask) otrzymały status M.I.A. to czy mogę ponownie rozdysponować punkty które przeznaczyłem na te gry?
W ogóle czemu one otrzymały MIA? :(

2023-03-04T20:55:37+01:00

Sassasa wrote:Skoro gry na które głosowałem (Hudson Hawk i Death Mask) otrzymały status M.I.A. to czy mogę ponownie rozdysponować punkty które przeznaczyłem na te gry?
W ogóle czemu one otrzymały MIA?

Zmieniły się zasady EXE REQ II i dodany został punkt:
10: Dodanie tytułu z poza listy wymaga przelicytowania dowolnego tytułu z listy.

Przez cały miesiąc była ustanowiona "kwarantanna" dla gier mających poniżej 100 głosów w celu albo dodania do nich tylu głosów aby uzyskały co najmniej 100 albo przeniesieniu głosów z nich na inne tytuły.

Kilka gier uratowano z kwarantanny: Breathless, Stardust, Dreamweb, Wolfchild, Global Gladiators.
W większości przypadków osobami ratującymi gry z kwarantanny były inne osoby niż te, które je zgłosiły :)

Z nowymi zasadami chodziło pewnie o to, że na liście było dużo gier o małej liczbie głosów i one nie miały właściwie żadnej szansy na zwycięstwo - zobacz np. ile głosów mają pozycje z miejsc: 1, 2, 3 - a nawet 4.
Obecnie nawet 400 głosów to za mało żeby się znaleźć w Top 3, a gry mające po kilkadziesiąt głosów głosów były nawet poza top 10.

Chodziło też pewnie o to, aby głosy się nie marnowały na gry, które mogą nie doczekać się realizacji bo liczba zgłoszonych nowych gier z większa ilością głosów była większa od liczby gier wykonanych, więc te gry z końca listy były stale poza nawet top 10 i schodziły na coraz niższe pozycje.

Z pewnością możesz na nowo rozdysponować swoje głosy, ale jeżeli masz ich poniżej 100 to pewnie możesz je oddać tylko na gry z listy - tak przynajmniej rozumiem nowy punkt 10 zasad :)

2023-03-04T21:09:57+01:00

Proszę o przyznanie 60 pkt na Prehistoryk :) Amigę i gry retro lubię przede wszystkim za platformówki ;)

2023-03-04T21:18:25+01:00

Do wypowiedzi @Sethuriala, że Twoje punkty głosu wróciły z powrotem do Ciebie (60 pkt głosu) i możesz ponownie je rozdysponować - mogą być te same tytuły - z uwzględnieniem, że aby pozycje znalazły się na liście - wymagane jest oddanie na dany tytuł łącznie 100 pkt głosu przez jedną lub kilka osób.
Czyli w Twoim przypadku jeżeli chcesz wskazać tytuł X, to brakuje Ci jeszcze 40 zł lub osoby, którą namówisz na zrzutkę na ten tytuł.

Przyjmij moje przeprosiny, jeżeli w Twoim odczuciu za słabo o tym informowałem - rozważałem wysłanie prywatnej wiadomości w tej sprawie, ale założyłem, że temat jest śledzony przez zainteresowanych, a tytuły z dołu listy bez dofinansowania i tak nie miały szansę na wygraną, więc użytkownik w żaden sposób nie był poszkodowany przez zmianę zasad.

Minimalny próg wejścia 100 zł ma za zadanie urealnić zrealizowanie danego tytułu, a nie tylko być wpisem, który może na koniec roku zostałby zrealizowany...
... bez tego progu lista zaczęła się niebezpiecznie wydłużać, a nie taką rolą tej listy jest przepisywania większość pozycji z biblioteki gier amigowych.

[edit]
Już działam. Pamiętaj, że do czasu finału masz prawo zmienić swoją decyzję i wycofać punkty z Prehistoryka jakbyś uznał, że wolisz inny tytuł :tuptup1:

2023-03-04T21:21:53+01:00

Anthrox wrote:Do wypowiedzi @Sethuriala, że Twoje punkty głosu wróciły z powrotem do Ciebie (60 pkt głosu) i możesz ponownie je rozdysponować - mogą być te same tytuły - z uwzględnieniem, że aby pozycje znalazły się na liście - wymagane jest oddanie na dany tytuł łącznie 100 pkt głosu przez jedną lub kilka osób.
Czyli w Twoim przypadku jeżeli chcesz wskazać tytuł X, to brakuje Ci jeszcze 40 zł lub osoby, którą namówisz na zrzutkę na ten tytuł.

Przyjmij moje przeprosiny, jeżeli w Twoim odczuciu za słabo o tym informowałem - rozważałem wysłanie prywatnej wiadomości w tej sprawie, ale założyłem, że temat jest śledzony przez zainteresowanych, a tytuły z dołu listy bez dofinansowania i tak nie miały szansę na wygraną, więc użytkownik w żaden sposób nie był poszkodowany przez zmianę zasad.

Minimalny próg wejścia 100 zł ma za zadanie urealnić zrealizowanie danego tytułu, a nie tylko być wpisem, który może na koniec roku zostałby zrealizowany...
... bez tego progu lista zaczęła się niebezpiecznie wydłużać, a nie taką rolą jest listy jest przepisywania większość pozycji z biblioteki gier amigowych.

Wszystko jest ok. Rozumiem i akceptuje cel w jakim zasady zostały zmienione. Byłem ostatnio bardzo zajęty i nie jestem na bieżąco. Szkoda mi trochę HudsonHawka... miałem nadzieję, że zbierze więcej głosów ale wygląda na to,. że będzie Prehistoryk więc i tak jest super :)

2023-03-04T21:26:02+01:00

NEW TITLES:
no

UPDATED VOTES:
Prehistorik 1 & 2 [compilation] (transferred voting points: 510) [diff: votes +60]

UPDATED POSITIONS:
no

NEW PARTICIPANTS:
no

2023-03-04T21:52:01+01:00

Sassasa wrote:Szkoda mi trochę HudsonHawka...

Sassasa, jeszcze nie wszystko stracone - patrz na to:
wydarzenia/topic7748.html

W tym trwającym jeszcze 4 dni wydarzeniu: Piracki Skarb możesz zgłosić Hudson Hawka za darmo, jako jednodyskietkową grę niekompilowaną, bo 8 marca kończy się to wydarzenie i będzie głosowanie na wybór jednej z 5 gier do realizacji, może Twoja gra też się załapie ?

HUDSON HAWK.png

2023-03-06T09:29:05+01:00

Swoje typy można było dawać do końca lutego, ale tak jak wspomniałem w tamtym poście może się uda prześlizgnąć ;) A co do Req2 widzę podejście Prehistorika na drugie miejsce niedługo :lol2: James Pond trochę z tyłu jednak na "najgorszym" miejscu :ok1:

2023-03-06T14:56:15+01:00

santa13 wrote:Swoje typy można było dawać do końca lutego, ale tak jak wspomniałem w tamtym poście może się uda prześlizgnąć

Rzeczywiście. Każdy przypadek jest rozpatrywany indywidualnie i w tym konkretnym przypadku jestem przekonany, że @SpamBot weźmie pod uwagę historię konta i przymknie swoje cyfrowe oko.

2023-03-09T00:02:39+01:00

NEW TITLES:
no

UPDATED VOTES:
Prehistorik 1 & 2 [compilation] (transferred voting points: 610) [diff: votes +100]
James Pond [compilation] (transferred voting points: 531) [diff: votes +100]

UPDATED POSITIONS:
Prehistorik 1 & 2 [compilation] [diff: position +2]
James Pond [compilation] [diff: position +1]
Colonization [diff: position -1]
Robinson's Requiem [diff: position -2]

NEW PARTICIPANTS:
no

2023-03-09T00:14:49+01:00

Ptakus wsparł swoją ekipą:
Angry-Birds.jpg

Prehistoryka i Jamesa Ponda i na 4 dni przed końcem zrobiła się ro***erducha.

PREHISTORYK.png

Prehistorik sprzedał strzała z maczugi Colonization i Robinsonowi - stając się nowym liderem.
Przypomnijmy, że Colonization od samego początku był czarnym koniem, wsparty zagranicznym kapitałem.

James Pond z kolei uznał, że skorzysta z okazji i powiedzenia, gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta...
... i bez żadnych rękoczynów wykorzystując zamieszanie wywołane ekipą Ptakusa - po cichu zaczął dreptać w górę niezatrzymywany przez nikogo:
JAMES POND.png

Robinson kolejny raz wyleciał za burtę :mrgreen:

2023-03-09T01:10:48+01:00

Krótka historia o tym jak Prehistoryk zdobył 100 punktów dzięki Ptakusowi :lol2:

1.png

2.png

3.png

4.png

2023-03-09T01:18:43+01:00

:lol2:

Dudi zagląda na forum dość często, więc nie cieszcie się za bardzo :P

2023-03-09T19:39:54+01:00

Ja bym się się bardziej zaczął martwić, żeby nie wywołało to międzynarodowego skandalu, jak Colonization wsparty przez Dodę finalnie wyleci do trzeciej edycji.

NEW TITLES:
Stunt Car Racer

UPDATED VOTES:
Stunt Car Racer (transferred voting points: 500) [diff: votes +500]

UPDATED POSITIONS:
Stunt Car Racer [diff: position +10]
Wolfchild [diff: position -1]
SWIV [compilation] [diff: position -1]
Stardust [compilation] [diff: position -1]
Eye of The Beholder [compilation] [diff: position -1]
Dreamweb [diff: position -1]
Premiere [diff: position -1]
Castles [compilation] [diff: position -1]
Dungeon Master [diff: position -1]
Breathless [diff: position -1]
Global Gladiators [diff: position -1]

NEW PARTICIPANTS:
Atalante

2023-03-09T19:44:11+01:00

SpamBot wrote:Stunt Car Racer (transferred voting points: 500) [diff: votes +500]
(...)
NEW PARTICIPANTS:
Atalante

:dragster:
:giantballs:

2023-03-09T23:13:46+01:00

Na grubo :D Ale jeszcze na chwilę obecną dopiero 5 miejsce :-E

2023-03-10T02:41:10+01:00

NEW TITLES:
no

UPDATED VOTES:
Colonization (transferred voting points: 833) [diff: votes +281]

UPDATED POSITIONS:
Colonization [diff: position +1]
Prehistorik 1 & 2 [compilation] [diff: position -1]

NEW PARTICIPANTS:
no

2023-03-10T02:53:06+01:00

@Doda:
:toast:

W polskiej wersji językowej 2. Edycji EXE REQ czekaliście na reakcję @dudi573, całkowicie lekceważąc kapitał zagraniczny.
Skądś się wzięła potęga Niemiec i nawet jeden Niemiec potrafi zdmuchnąć kilku darczyńców naraz.

Return to Zakończone wydarzenia