EXE REQ - EDYCJA II PROGRAMU - dyskusja
W najbliższym czasie i ja postaram się wesprzeć - przez datek do "skarbonki" TC
Re: EXE REQ - EDYCJA II PROGRAMU - dyskusja
Anthrox wrote:@spambot !log-recently >t7469;t7592
NEW TITLES:
no
M.I.A. TITLES:
Hudson Hawk
Death Mask
Utopia: The Creation Of A Nation
Space Hulk
UPDATED VOTES:
James Pond [compilation] (transferred voting points: 431) [diff: votes +5]
UPDATED POSITIONS:
no
NEW PARTICIPANTS:
Robocod
Skoro gry na które głosowałem (Hudson Hawk i Death Mask) otrzymały status M.I.A. to czy mogę ponownie rozdysponować punkty które przeznaczyłem na te gry?
W ogóle czemu one otrzymały MIA?

Sassasa wrote:Skoro gry na które głosowałem (Hudson Hawk i Death Mask) otrzymały status M.I.A. to czy mogę ponownie rozdysponować punkty które przeznaczyłem na te gry?
Zmieniły się zasady EXE REQ II i dodany został punkt:
10: Dodanie tytułu z poza listy wymaga przelicytowania dowolnego tytułu z listy.
Przez cały miesiąc była ustanowiona "kwarantanna" dla gier mających poniżej 100 głosów w celu albo dodania do nich tylu głosów aby uzyskały co najmniej 100 albo przeniesieniu głosów z nich na inne tytuły.
Kilka gier uratowano z kwarantanny: Breathless, Stardust, Dreamweb, Wolfchild, Global Gladiators.
W większości przypadków osobami ratującymi gry z kwarantanny były inne osoby niż te, które je zgłosiły

Z nowymi zasadami chodziło pewnie o to, że na liście było dużo gier o małej liczbie głosów i one nie miały właściwie żadnej szansy na zwycięstwo - zobacz np. ile głosów mają pozycje z miejsc: 1, 2, 3 - a nawet 4.
Obecnie nawet 400 głosów to za mało żeby się znaleźć w Top 3, a gry mające po kilkadziesiąt głosów głosów były nawet poza top 10.
Chodziło też pewnie o to, aby głosy się nie marnowały na gry, które mogą nie doczekać się realizacji bo liczba zgłoszonych nowych gier z większa ilością głosów była większa od liczby gier wykonanych, więc te gry z końca listy były stale poza nawet top 10 i schodziły na coraz niższe pozycje.
Z pewnością możesz na nowo rozdysponować swoje głosy, ale jeżeli masz ich poniżej 100 to pewnie możesz je oddać tylko na gry z listy - tak przynajmniej rozumiem nowy punkt 10 zasad

Proszę o przyznanie 60 pkt na Prehistoryk
Amigę i gry retro lubię przede wszystkim za platformówki 

Do wypowiedzi @Sethuriala, że Twoje punkty głosu wróciły z powrotem do Ciebie (60 pkt głosu) i możesz ponownie je rozdysponować - mogą być te same tytuły - z uwzględnieniem, że aby pozycje znalazły się na liście - wymagane jest oddanie na dany tytuł łącznie 100 pkt głosu przez jedną lub kilka osób.
Czyli w Twoim przypadku jeżeli chcesz wskazać tytuł X, to brakuje Ci jeszcze 40 zł lub osoby, którą namówisz na zrzutkę na ten tytuł.
Przyjmij moje przeprosiny, jeżeli w Twoim odczuciu za słabo o tym informowałem - rozważałem wysłanie prywatnej wiadomości w tej sprawie, ale założyłem, że temat jest śledzony przez zainteresowanych, a tytuły z dołu listy bez dofinansowania i tak nie miały szansę na wygraną, więc użytkownik w żaden sposób nie był poszkodowany przez zmianę zasad.
Minimalny próg wejścia 100 zł ma za zadanie urealnić zrealizowanie danego tytułu, a nie tylko być wpisem, który może na koniec roku zostałby zrealizowany...
... bez tego progu lista zaczęła się niebezpiecznie wydłużać, a nie taką rolą tej listy jest przepisywania większość pozycji z biblioteki gier amigowych.
[edit]
Już działam. Pamiętaj, że do czasu finału masz prawo zmienić swoją decyzję i wycofać punkty z Prehistoryka jakbyś uznał, że wolisz inny tytuł
Czyli w Twoim przypadku jeżeli chcesz wskazać tytuł X, to brakuje Ci jeszcze 40 zł lub osoby, którą namówisz na zrzutkę na ten tytuł.
Przyjmij moje przeprosiny, jeżeli w Twoim odczuciu za słabo o tym informowałem - rozważałem wysłanie prywatnej wiadomości w tej sprawie, ale założyłem, że temat jest śledzony przez zainteresowanych, a tytuły z dołu listy bez dofinansowania i tak nie miały szansę na wygraną, więc użytkownik w żaden sposób nie był poszkodowany przez zmianę zasad.
Minimalny próg wejścia 100 zł ma za zadanie urealnić zrealizowanie danego tytułu, a nie tylko być wpisem, który może na koniec roku zostałby zrealizowany...
... bez tego progu lista zaczęła się niebezpiecznie wydłużać, a nie taką rolą tej listy jest przepisywania większość pozycji z biblioteki gier amigowych.
[edit]
Już działam. Pamiętaj, że do czasu finału masz prawo zmienić swoją decyzję i wycofać punkty z Prehistoryka jakbyś uznał, że wolisz inny tytuł

Anthrox wrote:Do wypowiedzi @Sethuriala, że Twoje punkty głosu wróciły z powrotem do Ciebie (60 pkt głosu) i możesz ponownie je rozdysponować - mogą być te same tytuły - z uwzględnieniem, że aby pozycje znalazły się na liście - wymagane jest oddanie na dany tytuł łącznie 100 pkt głosu przez jedną lub kilka osób.
... bez tego progu lista zaczęła się niebezpiecznie wydłużać, a nie taką rolą jest listy jest przepisywania większość pozycji z biblioteki gier amigowych.
Wszystko jest ok. Rozumiem i akceptuje cel w jakim zasady zostały zmienione. Byłem ostatnio bardzo zajęty i nie jestem na bieżąco. Szkoda mi trochę HudsonHawka... miałem nadzieję, że zbierze więcej głosów ale wygląda na to,. że będzie Prehistoryk więc i tak jest super

NEW TITLES:
no
UPDATED VOTES:
Prehistorik 1 & 2 [compilation] (transferred voting points: 510) [diff: votes +60]
UPDATED POSITIONS:
no
NEW PARTICIPANTS:
no
Sassasa wrote:Szkoda mi trochę HudsonHawka...
Sassasa, jeszcze nie wszystko stracone - patrz na to:
wydarzenia/topic7748.html
W tym trwającym jeszcze 4 dni wydarzeniu: Piracki Skarb możesz zgłosić Hudson Hawka za darmo, jako jednodyskietkową grę niekompilowaną, bo 8 marca kończy się to wydarzenie i będzie głosowanie na wybór jednej z 5 gier do realizacji, może Twoja gra też się załapie ?
Swoje typy można było dawać do końca lutego, ale tak jak wspomniałem w tamtym poście może się uda prześlizgnąć
A co do Req2 widzę podejście Prehistorika na drugie miejsce niedługo
James Pond trochę z tyłu jednak na "najgorszym" miejscu 

santa13 wrote:Swoje typy można było dawać do końca lutego, ale tak jak wspomniałem w tamtym poście może się uda prześlizgnąć
Rzeczywiście. Każdy przypadek jest rozpatrywany indywidualnie i w tym konkretnym przypadku jestem przekonany, że @SpamBot weźmie pod uwagę historię konta i przymknie swoje cyfrowe oko.
NEW TITLES:
no
UPDATED VOTES:
Prehistorik 1 & 2 [compilation] (transferred voting points: 610) [diff: votes +100]
James Pond [compilation] (transferred voting points: 531) [diff: votes +100]
UPDATED POSITIONS:
Prehistorik 1 & 2 [compilation] [diff: position +2]
James Pond [compilation] [diff: position +1]
Colonization [diff: position -1]
Robinson's Requiem [diff: position -2]
NEW PARTICIPANTS:
no
Ptakus wsparł swoją ekipą:
Prehistoryka i Jamesa Ponda i na 4 dni przed końcem zrobiła się ro***erducha.
Prehistorik sprzedał strzała z maczugi Colonization i Robinsonowi - stając się nowym liderem.
Przypomnijmy, że Colonization od samego początku był czarnym koniem, wsparty zagranicznym kapitałem.
James Pond z kolei uznał, że skorzysta z okazji i powiedzenia, gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta...
... i bez żadnych rękoczynów wykorzystując zamieszanie wywołane ekipą Ptakusa - po cichu zaczął dreptać w górę niezatrzymywany przez nikogo:
Robinson kolejny raz wyleciał za burtę
Prehistoryka i Jamesa Ponda i na 4 dni przed końcem zrobiła się ro***erducha.
Prehistorik sprzedał strzała z maczugi Colonization i Robinsonowi - stając się nowym liderem.
Przypomnijmy, że Colonization od samego początku był czarnym koniem, wsparty zagranicznym kapitałem.
James Pond z kolei uznał, że skorzysta z okazji i powiedzenia, gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta...
... i bez żadnych rękoczynów wykorzystując zamieszanie wywołane ekipą Ptakusa - po cichu zaczął dreptać w górę niezatrzymywany przez nikogo:
Robinson kolejny raz wyleciał za burtę

Krótka historia o tym jak Prehistoryk zdobył 100 punktów dzięki Ptakusowi 

Dudi zagląda na forum dość często, więc nie cieszcie się za bardzo

Ja bym się się bardziej zaczął martwić, żeby nie wywołało to międzynarodowego skandalu, jak Colonization wsparty przez Dodę finalnie wyleci do trzeciej edycji.
NEW TITLES:
Stunt Car Racer
UPDATED VOTES:
Stunt Car Racer (transferred voting points: 500) [diff: votes +500]
UPDATED POSITIONS:
Stunt Car Racer [diff: position +10]
Wolfchild [diff: position -1]
SWIV [compilation] [diff: position -1]
Stardust [compilation] [diff: position -1]
Eye of The Beholder [compilation] [diff: position -1]
Dreamweb [diff: position -1]
Premiere [diff: position -1]
Castles [compilation] [diff: position -1]
Dungeon Master [diff: position -1]
Breathless [diff: position -1]
Global Gladiators [diff: position -1]
NEW PARTICIPANTS:
Atalante
SpamBot wrote:Stunt Car Racer (transferred voting points: 500) [diff: votes +500]
(...)
NEW PARTICIPANTS:
Atalante

Na grubo
Ale jeszcze na chwilę obecną dopiero 5 miejsce 

NEW TITLES:
no
UPDATED VOTES:
Colonization (transferred voting points: 833) [diff: votes +281]
UPDATED POSITIONS:
Colonization [diff: position +1]
Prehistorik 1 & 2 [compilation] [diff: position -1]
NEW PARTICIPANTS:
no
@Doda:

W polskiej wersji językowej 2. Edycji EXE REQ czekaliście na reakcję @dudi573, całkowicie lekceważąc kapitał zagraniczny.
Skądś się wzięła potęga Niemiec i nawet jeden Niemiec potrafi zdmuchnąć kilku darczyńców naraz.

W polskiej wersji językowej 2. Edycji EXE REQ czekaliście na reakcję @dudi573, całkowicie lekceważąc kapitał zagraniczny.
Skądś się wzięła potęga Niemiec i nawet jeden Niemiec potrafi zdmuchnąć kilku darczyńców naraz.