Polski

EXE REQ - EDYCJA I - PILOTAŻOWY PROGRAM - dyskusja

Trafiają tutaj archiwalne wydarzenia, które zostały zakończone.
Anthrox
vexxus wrote:3 punkciki pragne oddac na Eye of the beholder :)

Gotowe!
Jeszcze 4 godziny, jest spokój :tuptup1:

Pojawiła się kolejna wpłata od jednej z osób, która może namieszać w top 3 - na razie zainteresowany do 23:59 ma czas na podjęcie decyzji czy ostatecznie podbije :tuptup1:

Jeszcze 20 minut... aż brakuje transmisji live z odliczaniem :-D

@Sethurial symbolicznie dokłada 2 pkt na Micro Machines i 18 pkt na Golden Axe.
Myślę, że to koniec - pozostali co wpłacali nie zmieścili się w czasie z podaniem tytułu - wiec ew. zgłoszenia będą tyczyły się edycji 2.
Aczkolwiek jak ktoś ma zastrzeżenia - może złożyć reklamację w ciągu 14 dni od zakończenia konkursu :-D

Chwileczkę, widzę PW w ostatniej chwili... zapoznaję się :-D

@piotrp345 na ostatnich metrach dorzucił 140 pkt głosów - zarówno wpłata jak i wskazanie tytułu zmieściło się w czasie.
Zaraz oficjalne podliczenie :tuptup1:

Oficjalne podliczenie zakończone.

@piotrp345 zaskoczył konkurentów i na parę sekund przed metą sprezentował Napalmowi dodatkową moc - tym samym Napalm stał się bezapelacyjnym liderem, które dodatkowo przekroczył kolejną psychologiczną granicę - ostatecznie kwota stanęła na 601 zł.

Pocieszeniem dla Sethuriala pozostaje, że mimo, że jego tytuł nie zajął #1 miejsca, to ostatecznie on wpłacił najwięcej ogółem.

Zajęcie tytułu przez grę daje osobistą satysfakcję, ale jak na tytuł zrzucało się więcej osób - trudno to wynagrodzić - jedyny sens wydaje się wynagrodzić osobę, która wpłaciła najwięcej na dany tytuł - kwestia do przedyskutowania.

O wiele łatwiej wynagrodzić osobę, która łącznie wpłaciła najwięcej.
Wspominam o tym, bo edycję #1 warto byłoby uhonorować prawdziwymi pucharami wysłanymi pocztą.
W tej sytuacji najłatwiej byłoby mi uhonorować zatem:

1. Sethurial - puchar miejsce 1
2. piotrp345 - puchar miejsce 2 (zabrakło 20 zł)
3. salvatore77 - puchar miejsce 3

Można też rozsądnie zrobić tak, że najhojniejsi donatorzy zamiast pucharu za wpłacenie najwięcej - otrzymają adekwatne monety, a puchary będą dla osób, które wpłaciły najwięcej na zwycięski tytuł. :mysli:

Czyli wyglądałoby to wstępnie tak:

Puchar za największe wpłaty na zwycięski tytuł
1. Napalm - piotrp345 (złoty?)
2. The Final Battle - salvatore77 (srebrny?)
3. Micro Machines - Sethurial (brązowy?)

Monety za największe wpłaty ogółem w danej edycji:
1. Sethurial (złota moneta)
2. piotrp345 (srebrna moneta)
3. salvatore77 (brązowa moneta)
Page 7 of 8 8 https://forum.thecompany.pl/zakonczone-wydarzenia/exe-req-listopad-2022-pilotazowy-program-dyskusja-t7387.html
2022-12-01T00:51:16+01:00

Re: EXE REQ - LISTOPAD 2022 - PILOTAŻOWY PROGRAM - dyskusja

vexxus wrote:3 punkciki pragne oddac na Eye of the beholder :)

Gotowe!
Jeszcze 4 godziny, jest spokój :tuptup1:

Pojawiła się kolejna wpłata od jednej z osób, która może namieszać w top 3 - na razie zainteresowany do 23:59 ma czas na podjęcie decyzji czy ostatecznie podbije :tuptup1:

Jeszcze 20 minut... aż brakuje transmisji live z odliczaniem :-D

@Sethurial symbolicznie dokłada 2 pkt na Micro Machines i 18 pkt na Golden Axe.
Myślę, że to koniec - pozostali co wpłacali nie zmieścili się w czasie z podaniem tytułu - wiec ew. zgłoszenia będą tyczyły się edycji 2.
Aczkolwiek jak ktoś ma zastrzeżenia - może złożyć reklamację w ciągu 14 dni od zakończenia konkursu :-D

Chwileczkę, widzę PW w ostatniej chwili... zapoznaję się :-D

@piotrp345 na ostatnich metrach dorzucił 140 pkt głosów - zarówno wpłata jak i wskazanie tytułu zmieściło się w czasie.
Zaraz oficjalne podliczenie :tuptup1:

Oficjalne podliczenie zakończone.

@piotrp345 zaskoczył konkurentów i na parę sekund przed metą sprezentował Napalmowi dodatkową moc - tym samym Napalm stał się bezapelacyjnym liderem, które dodatkowo przekroczył kolejną psychologiczną granicę - ostatecznie kwota stanęła na 601 zł.

Pocieszeniem dla Sethuriala pozostaje, że mimo, że jego tytuł nie zajął #1 miejsca, to ostatecznie on wpłacił najwięcej ogółem.

Zajęcie tytułu przez grę daje osobistą satysfakcję, ale jak na tytuł zrzucało się więcej osób - trudno to wynagrodzić - jedyny sens wydaje się wynagrodzić osobę, która wpłaciła najwięcej na dany tytuł - kwestia do przedyskutowania.

O wiele łatwiej wynagrodzić osobę, która łącznie wpłaciła najwięcej.
Wspominam o tym, bo edycję #1 warto byłoby uhonorować prawdziwymi pucharami wysłanymi pocztą.
W tej sytuacji najłatwiej byłoby mi uhonorować zatem:

1. Sethurial - puchar miejsce 1
2. piotrp345 - puchar miejsce 2 (zabrakło 20 zł)
3. salvatore77 - puchar miejsce 3

Można też rozsądnie zrobić tak, że najhojniejsi donatorzy zamiast pucharu za wpłacenie najwięcej - otrzymają adekwatne monety, a puchary będą dla osób, które wpłaciły najwięcej na zwycięski tytuł. :mysli:

Czyli wyglądałoby to wstępnie tak:

Puchar za największe wpłaty na zwycięski tytuł
1. Napalm - piotrp345 (złoty?)
2. The Final Battle - salvatore77 (srebrny?)
3. Micro Machines - Sethurial (brązowy?)

Monety za największe wpłaty ogółem w danej edycji:
1. Sethurial (złota moneta)
2. piotrp345 (srebrna moneta)
3. salvatore77 (brązowa moneta)

2022-12-01T00:56:53+01:00

Puchar jest jak najbardziej dobrą pamiątką. Gdy się na niego spojrzy to zawsze będą wracać miłe wspomnienia. Jednakże dla mnie najważniejszą satysfakcję daje fakt, że będę mógł grać w tytuł, przy którym wróci wiele wspomnień :killer: .

Chyba jednak w pierwszej kolejności nie mogę się doczekać pucharku i monety :D

2022-12-01T01:19:12+01:00

Ja się bardzo cieszę, że udało mi się do pierwszej trójki wprowadzić Micro Machines, ale nie dokonałbym tego bez pomocy zarówno Jezia jak i Homestagerki, którym bardzo dziękuję :)

Najlepszą nagrodą jest oczywiście upragniona gra no i puchar oraz moneta również jako pamiątki po tej wiekopomnej walce o jej dodanie na stronę :tak:

Fajnie też będzie komuś kiedyś opowiedzieć o tym ile ludzie byli gotowi dać za swoje wyczekiwane gry na Amigę.

Dla mnie to był zaszczyt uczestniczyć w tej emocjonującej do samego końca rozgrywce :-D

2022-12-01T07:05:48+01:00

Buongiorno!
Ja jestem zaskoczony całą sytuacją - że w ogóle dałem się namówić na jakąś rywalizację. Chciałem tylko wesprzeć Waszą inicjatywę jakimś groszem, a tu proszę - wylądowałem w pierwszej trójce :hee:
Bardzo mi miło :-)
Co do wyboru gry, na która ostatecznie oddałem swoje punkty - no cóż, jest mnóstwo innych tytułów, które wspominam równie mile, i które zasługują na exe, ale do tej gry mam jakiś wyjątkowy sentyment i bardzo dobrze pamiętam okoliczności naszego pierwszego spotkania te 30 lat emu :-E
Poza tym - chciałem ją przedstawić, zdając sobie sprawę, że to gra dość niszowa i (olaboga) mało "amigowa", mimo tego warto dać jej szansę, może kogoś również zauroczy?

Koledzy - cieszę się, że jestem tutaj w tak zacnym gronie i dziękuję za emocje w tej nieoczekiwanej dla mnie rywalizacja. That was fun!

Wszystkiego dobrego i tak trzymać!

2022-12-01T10:51:14+01:00

salvatore77 wrote:Co do wyboru gry, na która ostatecznie oddałem swoje punkty - no cóż, jest mnóstwo innych tytułów, które wspominam równie mile, i które zasługują na exe, ale do tej gry mam jakiś wyjątkowy sentyment i bardzo dobrze pamiętam okoliczności naszego pierwszego spotkania te 30 lat emu

Napiszesz nam jakie to tytuły?? :-) Może się zdarzy tak, że ktoś tutaj również ich poszukuje? ;)
A okoliczności odkrycia przez Ciebie Final Battle też chętnie bym poznał. :tuptup1:

2022-12-01T17:47:24+01:00

Spóźniłem się :hmm:

2022-12-01T20:56:25+01:00

To kiedy druga rundka :D?

2022-12-01T21:18:46+01:00

piotrp345 wrote:To kiedy druga rundka

To pewnie będzie zależne od tego, kiedy już pojawią się EXEki, które okazały się najbardziej popierane w pierwszej edycji EXE REQ.

A już macie swoje kolejne propozycje na następne edycje?? :popcorn:

Golden Axe poczuło się zagrożone, ale mimo wszystko stanie do -> :duel:

2022-12-01T21:24:39+01:00

Gratuluję wszystkim po prostu :) Dzięki Wam znowu forum będzie działało jak za dawnych czasów. Chętnie wspomogę swoim czasem również poza zrzutką, by móc potestować inne propozycje. I cieszy, że nie trzeba było korzystać z wspieram.to i podobnych by przyciągnąć ludzi kochających grać i chcących zagrać w gry z początku swej znajomości z Amigą i nie tylko. Brawo!

piotrp345 wrote:To kiedy druga rundka :D?

Najpierw trzeba poczekać zapewne na zrealizowanie top 3 z obecnej edycji :ok1: Ale z drugiej strony czemu nie, tylko, że czas na prace też trzeba wziąć pod uwagę :-E Ewentualnie zaklepać sobie drugą turę, ale z małą gwiazdką, że będą rozpoczęte działania dopiero po zakończeniu pierwszych produkcji oczywiście :ok1:

2022-12-01T22:13:47+01:00

EXE REQ swoją drogą - Pytanie do Szefa - jak próg zostanie przekroczony - co dalej ? :roll:

2022-12-02T03:44:10+01:00

djmichas wrote:EXE REQ swoją drogą - Pytanie do Szefa - jak próg zostanie przekroczony - co dalej ? :roll:

Próg 5000 zł jest na zrzutce ustawiony i w przypadku przekroczenia - po prostu pojawi się nadwyżka - zawsze wtedy z niej można coś fajnego kupić albo zorganizować ciekawe konkursy.

Na razie otworzę wstępnie EXE REQ #2, żeby można było już teraz przydzielać głosy za wpłaty, ale jak @santa13 wspomniał - z gwiazdką, że termin zakończenia będzie podany dopiero, po zakończeniu realizacji EXE REQ #1.

Edycja II została oficjalnie otwarta:
rzadowe-dyrektywy/exe-req-edycja-programu-dyskusja-t7469.html

Zgodnie z opisem - proszę o zachowanie spokoju przy licytowaniu, bo informacja o podaniu daty zakończenia pojawi się z 30 dniowym wyprzedzeniem i nie wcześniej, jak Edycja I Programu zostanie faktycznie zakończona tj. zrealizowane zostaną 3 zwycięskie exeki, rozdane dodatkowe nagrody rzeczowe, rozpatrzone ew. reklamacje itd.

Mile widziane sugestie tutaj albo na PW - sugestie jak nazwać Kategorie nagród.

Jak wspomniałem uprzednio w tej edycji przyznane zostaną 2 nagrody.
Pierwsza (puchary, miejsce 1-3) - za doprowadzenie zwycięskiego tytułu do wygranej - tj. nagroda dla "Ojca" tytułu, który wprowadził pozycję do EXE REQ.
Druga (medale, miejsce 1-3) - za łączną największą sumę wpłaconą w Edycji I Programu.

2022-12-03T09:58:15+01:00

Re: EXE REQ - EDYCJA I - PILOTAŻOWY PROGRAM - dyskusja

Anthrox wrote:
djmichas wrote:
Zgodnie z opisem - proszę o zachowanie spokoju przy licytowaniu, bo informacja o podaniu daty zakończenia pojawi się z 30 dniowym wyprzedzeniem i nie wcześniej, jak Edycja I Programu zostanie faktycznie zakończona tj. zrealizowane zostaną 3 zwycięskie exeki, rozdane dodatkowe nagrody rzeczowe, rozpatrzone ew. reklamacje itd.

Zanim przystąpisz do pracy daj znać jak było na Majorce :haha: .

Edit.
Gdzie można zapisać się do beta testów ?

2022-12-03T11:11:38+01:00

Antek teraz będziesz miał motywację do zrobienia EXE. Więc nie ma zmiłuj osobiście będę cię nadzorował. :mrgreen:

2022-12-03T22:30:56+01:00

piotrp345 wrote:Gdzie można zapisać się do beta testów ?

Pewnie wystarczy, że Anthrox wyśle Ci linka do beta, ewentualnie jeśli masz czas i chęci doda Cię do listy osób testujących praktycznie wszystkie exeki [!!!] na bieżąco bez względu na to czy twój czy nie. Teraz działanie trochę się pozmieniało, więc nie wiem czy można zostać betą od razu ;) Być może trzeba zasłużyć dość sporą "obecnością" na forum jak np. udzielanie się przy exe, dzielenie się swoimi informacjami z nowościami, dotacjami, byciem po prostu aktywnym np. pod względem pisania na chatboxie, itp. bez względu na wymienioną kolejność i ważność działań :)
Ewentualnie pobić ilość godzin spędzonych na forum przez użytkownika Pancio :lol2:

2022-12-04T00:55:13+01:00

Jak tylko ruszą prace nad exekami z pilotażowego Programu, to się dowiecie o tym.
Tymczasowo nic nie zrobię - prawdopodobnie w poniedziałek, najpóźniej wtorek ma przyjechać kurier z paczką z m.in. kartą kryptograficzną, która umożliwi mi kompilowanie exeków :tuptup1:
Jak już skonfiguruję co trzeba, to przystąpię do przygotowywania exeków Beta.

Tymczasem osoby spostrzegawcze mogą dojrzeć pewne drobne zmiany.

2022-12-04T12:06:01+01:00

Skontaktuj się z nami na forum w sprawie odblokowania tej pozycji dla Ciebie. :lol2:

2022-12-06T15:28:36+01:00

Pani kurier dziś z paczką przybyła od Mikołaja.
Podpis-cyfrowy.webp

Karta-kryptograficzna-plus-czytnik-podpis-cyfrowy.webp

Jest znowu czym exeki podpisywać przez 3 lata.
Kupione za pieniądze z EXE REQ #1 - dzięki :tuptup1:

2022-12-06T15:43:52+01:00

Anthrox wrote:Kupione za pieniądze z EXE REQ #1

Fajnie, że udało się zdobyć fundusze na kontynuację imprezy przygotowanej dla wszystkich przez jedną osobę :) :tuptup1: :tuptup1: :tuptup1:

2022-12-06T16:27:38+01:00

Na pewno w tych trudnych czasach jest lżej i raźniej, jak nie jestem sam - choć muszę oddać, że wcześniej też trafiały się datki, które przynosiły ulgę w kosztach - o takich osobach nie zapominam :tuptup1:

2022-12-16T10:05:14+01:00

O cholera, przespałem i przegrałem :haha:

Return to Zakończone wydarzenia