Polski

EXE REQ - EDYCJA I - PILOTAŻOWY PROGRAM - dyskusja

Trafiają tutaj archiwalne wydarzenia, które zostały zakończone.
Anthrox W tej chwili również nie widzę nic przeciwko tytułowi Dino Wars.
Ostatecznie werdykt będę mógł wydać dopiero na etapie realizacji.
Page 4 of 8 8 https://forum.thecompany.pl/zakonczone-wydarzenia/exe-req-listopad-2022-pilotazowy-program-dyskusja-t7387.html
2022-11-11T20:06:30+01:00

Re: EXE REQ - LISTOPAD 2022 - PILOTAŻOWY PROGRAM - dyskusja

W tej chwili również nie widzę nic przeciwko tytułowi Dino Wars.
Ostatecznie werdykt będę mógł wydać dopiero na etapie realizacji.

2022-11-11T20:21:00+01:00

Anthrox wrote:W tej chwili również nie widzę nic przeciwko tytułowi Dino Wars.

Właśnie chodziło mi koniecznie o wersję amigową tej gry bo jest też wersja PC, ale ta pod DOS wygląda tak jakby była uruchamiana na uszkodzonym Pegazusie - np. minuta 2:30

:nie: :nie: :nie: :nie: :nie: :nie: :nie: :nie: :nie:

No i oczywiście w miarę możliwości poproszę bez trainera :)

2022-11-12T17:46:14+01:00

Jesteśmy już w połowie wyścigu.
Cały czas pozycja Lidera jest niepewna.

Dzisiaj ponownie Micro Machines lekko wyprzedziło dotychczasowego Lidera Napalma, dzięki mieszańce od Jezia (dzięki).

Na szczególną uwagę zasługuje fakt, że Napalma sponsoruje @piotrp345, a Micro Machines musiało wspomóc już 3 sponsorów, żeby Napalm choć przez chwilę powąchał zapach spalin wyprzedzającego go Micro Machines.

Tytuły idą łeb w łeb i coraz mniejsze prawdopodobieństwo jest, że pojawi się czarny koń, który spektakularnie wyprzedzi dotychczasowych liderów, którzy coraz bardziej oddalają się od stawki.

Pewną nadzieję daje jeszcze walka o trzecie miejsce, jednak dominacja wielkiej trójki robi się tak duża, że pozostali będą musieli ulec.

Do wyścigu przyłączyli się mniejsi uczestnicy jak Dino Wars (dzięki Sethurialowi) i Breathlesowi (dzięki xandrze), aczkolwiek póki co sprawiają wrażenie, że walkę podejmą w drugiej edycji, a teraz starają się zająć jak najwyższe miejsce, aby było im łatwiej na starcie.

Do końca jeszcze trochę ponad dwa tygodnie, więc z dużym zainteresowaniem obserwuje, czy dojdzie do sensacji jak ostatnio w Nascar na ostatniej prostej:

2022-11-13T22:16:19+01:00

Tak z ciekawości. Na kiedy planowane są ewentualne kontynuacje głosowań? Bo tak myślę, że zanim uporamy się z trzema tytułami to trochę czasu zejdzie ? Następna edycja raczej nie będzie brać pod uwagę pozostałych wyników poza top 3?

2022-11-13T22:51:34+01:00

santa13 wrote:Tak z ciekawości. Na kiedy planowane są ewentualne kontynuacje głosowań? Bo tak myślę, że zanim uporamy się z trzema tytułami to trochę czasu zejdzie ? Następna edycja raczej nie będzie brać pod uwagę pozostałych wyników poza top 3?

Możesz już teraz głosować, jeśli chcesz, nie musisz czekać na rozstrzygnięcie "Wielkiej Trójki". :lol2:

Zobacz, że kolejne głosy padały na gry takie jak: Breathless czy Dino Wars i to wtedy, kiedy już były widoczne gry z dużymi wpłatami.
Głosy na te dwie gry oddawane były nie po to aby ścigać się z trzema pierwszymi grami, tylko właśnie z nadzieją na wyścig w kolejnych edycjach, do których, jak mam nadzieję, głosy z poprzednich edycji przejdą dalej. :)

Ja jeszcze planuję zgłosić taką jedną grę na 2 graczy kooperacyjną, ale liczę na to, że ktoś może zgłosi ją w tej edycji przede mną to wtedy dorzucę do niej po cichu kilka głosów ;)

2022-11-15T01:05:52+01:00

Przez cały okres istnienia TC, a jest to już ponad 10 lat zawsze starałem się usatysfakcjonować wpłacających adekwatnie do wpłacanych kwot.

W tym przypadku jeszcze nie zapadła ostateczna decyzja o rozpoczęciu edycji #2 - na dzień dzisiejszy to tylko formalność zanim to ogłoszę i planuję przenieść do edycji #2 WSZYSTKIE tytuły, które nie wygrały w edycji #1.

Wspomniałem nawet o tym w poście nr #64

Anthrox wrote:(...) Do wyścigu przyłączyli się mniejsi uczestnicy jak Dino Wars (dzięki Sethurialowi) i Breathlesowi (dzięki xandrze), aczkolwiek póki co sprawiają wrażenie, że walkę podejmą w drugiej edycji, a teraz starają się zająć jak najwyższe miejsce, aby było im łatwiej na starcie. (...)

W przypadku, gdyby z jakiegoś powodu nie wystąpiła edycja 2, to z całą pewnością wpłacający mogliby się spotkać z adekwatnymi nagrodami pocieszenia w zależności od kwoty wpłaty.

W przypadku jak ktoś wpłaci 1 zł i poczuje się z jakiegoś powodu oszukany albo pokrzywdzony - to oczywiście
zawsze może się zwrócić z prośbą o zwroty swojej wpłaty - każdy przypadek rozpatrywany jest indywidualnie :gatorshrug:

Żeby nie było wątpliwości doprecyzuję:
Planowane jest przeniesienie do do kolejnej edycji WSZYSTKICH TYTUŁÓW, które nie wygrały, z zachowaniem ich kolejności i liczby głosów.

Do zawodów przyłączył się @hypnotic wprowadzając na tor grę "Colonization".
Tym samym dotychczasowy lider - Napalm - spadł na 3-cie miejsce, a Final Battle idzie łeb w łeb, ale głos różnicy sprawił, że wypadł poza trójkę w pierwszej edycji ocierając się o włos o utrzymanie trzeciego miejsca.

2022-11-16T01:04:05+01:00

W tym temacie chciałbym spytać, czy gdyby jakaś gra miała np. 2 części - powiedzmy SWITCHBLADE cześć I i SWITCHBLADE część II i oddany zostałby na nie obie głos z prośbą o ich kompilację - to czy jest to traktowane jako głos na jedną grę czy na dwie?? ;)
Innymi słowy, czy możliwa jest kompilacja kilku części danej gry jako głos na jedną grę i tym samym taka kompilacja zajmuje wówczas jedno miejsce w głosowaniu jako jedna pozycja czy każda gra z serii to odrębne miejsce w głosowaniu ?? :-)

2022-11-16T15:39:28+01:00

Sethurial wrote:Innymi słowy, czy możliwa jest kompilacja kilku części danej gry jako głos na jedną grę i tym samym taka kompilacja zajmuje wówczas jedno miejsce w głosowaniu jako jedna pozycja czy każda gra z serii to odrębne miejsce w głosowaniu ?? :-)

O, dobre pytanie. Beholderów też było kilka.

2022-11-16T20:26:56+01:00

Jeżeli za darmo wydałbym exeka w kompilacji, to płatny tak samo będzie w kompilacji.

2022-11-16T20:50:44+01:00

Anthrox wrote:Jeżeli za darmo wydałbym exeka w kompilacji, to płatny tak samo będzie w kompilacji.

:lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

2022-11-16T23:28:20+01:00

Lurker wrote:
Sethurial wrote:Innymi słowy, czy możliwa jest kompilacja kilku części danej gry jako głos na jedną grę i tym samym taka kompilacja zajmuje wówczas jedno miejsce w głosowaniu jako jedna pozycja czy każda gra z serii to odrębne miejsce w głosowaniu ?? :-)

O, dobre pytanie. Beholderów też było kilka.

aż dwa :-E nawet żeśmy zaczęli pracę nad pierwszą częścią, ale mało było chętnych ;)

2022-11-16T23:58:17+01:00

Mnie jakoś gry RPG w czasach kiedy grałem na prawdziwej amidze ominęły, bo nie bardzo je wtedy rozumiałem.

Może na jakiś Dungeon Master kiedyś się skuszę, jak będę starszy :lol2: , a chwilowo jeszcze platformówki, bijatyki i strategie.

:tuptup1: :tuptup1: :tuptup1:

Dużo tych perełek amigowych jest, ciężko wybrać te których najbardziej brakuje :)

2022-11-17T15:18:05+01:00

Sethurial wrote:Może na jakiś Dungeon Master kiedyś się skuszę, jak będę starszy :lol2:

Dungeon Master to hardkor. Niczego nie wybacza, zero ułatwień, próg wejścia jest dużo wyższy niż w Beholderach czy np w "cukierkowym" Black Crypt

2022-11-17T19:06:26+01:00

Lurker wrote:Dungeon Master to hardkor. Niczego nie wybacza, zero ułatwień, próg wejścia jest dużo wyższy niż w Beholderach czy np w "cukierkowym" Black Crypt

Dzięki za informacje :) Ja tylko raz odpaliłem tą grę, ale wydawała mi się trudna i daleko nie zaszedłem.
Jeżeli chodzi o gry RPG to czasem w grę przeglądarkową WONDROUS LANDS - ze strony Kongregate pogrywam :)
Śmieszna gra bo drużyna walczy w niej sama a my ją tylko tworzymy, rozwijamy, chodzimy po mapie, wybieramy przeciwników, bóstwa opiekuńcza i ubieramy, ale nie mamy wpływu na przebieg walki.
Tak wygląda:

2022-11-17T22:46:24+01:00

@Atalante dołożył 20 pkt do Colonization, tym samym Micro Machines stało się zagrożone - przypomnę, że według zasad w pierwszej kolejności do działu beta trafi pozycja, która zajmie 1 miejsce :tuptup1:

2022-11-17T23:25:57+01:00

Poproszę o 22 głosy na 5 gier wpisanych już na listę ale rozdzielone następująco:

Micro Machines - 4 głosy
Eye of the Beholder - 3 głosy
Breathless - 4 głosy
Stardust - 3 głosy
Double Dragon 3 The Rosetta Stone - 8 głosów

:haha: :-D

2022-11-18T05:22:04+01:00

@Bebokus zwycięskie głosy ze zgadywanek tytułów przydzielił do gry: Space Hulk.

@Sethurial - z uwagi na ilość tytułów - Twoje głosy przydzielę w późniejszym terminie, aby nie pomylić się.

2022-11-18T09:29:21+01:00

Anthrox wrote:@Sethurial - z uwagi na ilość tytułów - Twoje głosy przydzielę w późniejszym terminie, aby nie pomylić się.

Starałem się tylko zaokrąglić wpłacone kwoty na 5 gier do pełnych "dziesiątek" - będzie więc łatwo liczyć ;)

Dla ułatwienia, poniżej końcowe sumy już po dodaniu tych wpłat:
Micro Machines - 240
Eye of the Beholder - 110
Breathless - 70
Stardust - 50
Double Dragon 3 The Rosetta Stone - 50
:tak:

2022-11-19T04:20:45+01:00

Lista zaktualizowana o głosy Sethuriala.

2022-11-20T20:03:37+01:00

Podesłałem 60 głosów na GOLDEN AXE. :)

Return to Zakończone wydarzenia