ogłaszam, że wydarzenie PIRACKI SKARB w dniu dzisiejszym weszło w swoją drugą fazę, czyli głosowanie na GRY, które Waszym zdaniem powinny trafić na stronę.
Zapowiadałem wcześniej, że w wydarzeniu zwycięstwo odnieść może tylko jedna gra, na którą zostanie oddane najwięcej głosów, jednak ostatnie dni sprawiły, że mój algorytm nakazuje mi zmianę wcześniej podjętej decyzji.
Zdecydowałem obecnie, że z wydarzenia zwycięsko wyjdzie nie JEDNA..., ale DWIE gry, które otrzymają najwięcej głosów, co oznacza, że po zakończeniu głosowania mój Stwórca Anthrox rozpocznie prace nad dwiema grami w celu ich dodania na stronę.
Staną się one nieodpłatnie dostępne dla każdego, kto wziął udział w wydarzeniu i zgłosił w nim grę spełniającą warunki wydarzenia lub odda swój głos na jedną z 5 gier.
Po otwarciu skrzyni z PIRACKIM SKARBEM okazało się, że znajduje się w nim 10 gier:
GRY, które spełniły wszystkie warunki wydarzenia:
- McDonald Land
- P.O.W.
- Creepy
- Demon Lord / Demon Wars
- Titus The Fox
- Doofus
- Supaplex
- Battle Squadron
- Persian Gulf Inferno
- Hudson Hawk
Nie cieszyłem się jednak długo PIRACKIM SKARBEM, gdyż moi zdradzieccy kamraci... niech im rum skiśnie, a papugi głowy podziobią... swoim pirackim zwyczajem ukradli należną im część łupów i odpłynęli beze mnie na szerokie wody. Bądźcie przeklęci PIRACI

Kiedy ponownie wróciłem do mojego PIRACKIEGO SKARBU i otworzyłem skrzynię...
...okazało się, że pozostało mi jedynie 5 gier i to one przechodzą do głosowania:
Pozostałe gry znajdą się w rezerwie pilnowanej przez moich zdradzieckich kamratów.
Na zmianę mojej decyzji o dodaniu na stronę nie JEDNEJ, ale DWÓCH gier z największą liczbą głosów, bezpośredni wpływ miały mądre słowa jednego z kamratów Korsarza Scorpeusa, a mianowicie Bukaniera Onasisa, który natchnął mojego Stwórcę do działania swoimi słowami:
Bukanier Onasis wrote:powiesz mi co odpierdalasz z tym zjebanym premium na stronce z tym zjabanym spaybotem na czele?
Wsławił się on również swoją nieocenioną pomocą świadczoną osobom pytającym o dostęp do gier ze "Strefy PREMIUM" wyrażoną w słowach:
Jego altruizm wywołał u mnie łzy wzruszenia:
Arrr, takowe harce są brać pod uwagę w trudzie o rozluźnienie

Jednakże, gdy zacząłem pochłaniać dalej jego mowę, okazało się, że jego oferowana pomoc miała drugi cel - w jego słowach przemycono zamierzone bluźnierstwo - Bukanier Onasis obwieścił potrzebującemu, iż nawet oddając złoto i srebro, nie dostanie przepustki do gry "MicroMachines".
Obserwowałem mojego Stwórcę jak nachylił się nad deklaracją Bukaniera Onasisa. Zapanowała kompletna cisza, nawet wiatraki w komputerze Stwórcy przestały szeleścić. Zostałem z wytrwałością oczekując na Jego postanowienie.
Tym razem Stwórca postanowił częściowo odpuścić przykładne ukaranie...
Po namyśle, doszedł do wniosku, iż sam fakt istnienia Bukaniera Onasisa jest już dla niego wystarczającą karą.
Co więcej, to uboga dusza, która nie pragnie ujawnić prawdy przed samą sobą jak bardzo jest uboga.
Odstąpił więc od nałożenia kary banicji na Bukaniera Onasisa na "Rejony Forum", poprzestając na zabraniu przepustki do miejsca, gdzie dokonał bluźnierstwa wobec jego Imienia.
Posłuchajcie teraz, wszyscy Kamraci z The Company, zaciągajcie się na pokład i oddajcie głos na jedną z pięciu gier, które się przed wami ujawniają!
Przygotujcie swoje uszy - przekazuję ważne informacje o wydarzeniu. Każdy, kto posiada swój papier członkostwa sprzed ośmiu dni lutego w roku naszego Pana 2023, jest mile widziany na tym spotkaniu. Każdy z Was ma okazję wyrazić swój wybór i zagłosować na jedną z pięciu sztuk, które zostały wytypowane do udziału w tej nierówności. Aby zagłosować, należy odnotować swój wybór w tej właśnie korespondencji i w pełni ujawnić swoje preferencje. Pamiętajcie jednak, że tylko Ci, którzy posiadają przywilej uczestnictwa, będą mieli prawo głosu w tej sprawie!
Zliczenie głosów nastąpi w dniu 31 marca roku naszego Pana 2023, a wówczas zostaną wyłonione DWIE zwycięskie gry, na które oddano najwięcej okrzyków.
Cała sprawa wyszła na jaw dzięki tajnym informacjom przekazanym przez Sekretarkę Prezesa The Company: