Polski

Dune: Spice Wars

chrumcio Image
Dune: Spice Wars na zwiastunie. Gra zmierza do Early Access na Steam

Funcom i studio Shiro Games pracują nad strategią czasu rzeczywistego z elementami gatunki 4X.

Image
Na tegorocznej gali The Game Awards firma Funcom zaprezentowała zwiastun gry Dune: Spice Wars, czyli nowej strategii czasu rzeczywistego z elementami gatunki 4X osadzonej w uniwersum stworzonym przez Franka Herberta. Produkcja już w przyszłym roku zadebiutuje na komputerach osobistych. Początkowo tytuł dostępny będzie w programie Early Access na Steam - https://store.steampowered.com/app/1605 ... pice_Wars/ . Rzućcie okiem na trailer i dajcie znać, czy czekacie na Dune: Spice Wars.

„Melanż to najcenniejszy zasób we wszechświecie. Wydłuża życie, poszerza świadomość i umożliwia międzygwiezdne podróże. Snuj własną opowieść, wcielając się w jedną z wielu frakcji takich jak Ród Atrydów czy Ród Harkonnenów, i stań do rywalizacji o władzę nad Diuną i melanżem” – czytamy w opisie gry na platformie Valve.

Warto także dodać, że za Dune: Spice Wars odpowiedzialni są deweloperzy ze studia Shiro Games, którzy na swoim koncie mają m.in. ciepło przyjęte Northgard.

Coś czuję że szybciej se jakiegoś kompa zmontuję niż to planowałem :D
Page 1 of 1 1 https://forum.thecompany.pl/zapowiedzi/dune-spice-wars-t6805.html
2021-12-10T23:30:35+01:00
Image
Dune: Spice Wars na zwiastunie. Gra zmierza do Early Access na Steam

Funcom i studio Shiro Games pracują nad strategią czasu rzeczywistego z elementami gatunki 4X.

Image
Na tegorocznej gali The Game Awards firma Funcom zaprezentowała zwiastun gry Dune: Spice Wars, czyli nowej strategii czasu rzeczywistego z elementami gatunki 4X osadzonej w uniwersum stworzonym przez Franka Herberta. Produkcja już w przyszłym roku zadebiutuje na komputerach osobistych. Początkowo tytuł dostępny będzie w programie Early Access na Steam - https://store.steampowered.com/app/1605 ... pice_Wars/ . Rzućcie okiem na trailer i dajcie znać, czy czekacie na Dune: Spice Wars.

„Melanż to najcenniejszy zasób we wszechświecie. Wydłuża życie, poszerza świadomość i umożliwia międzygwiezdne podróże. Snuj własną opowieść, wcielając się w jedną z wielu frakcji takich jak Ród Atrydów czy Ród Harkonnenów, i stań do rywalizacji o władzę nad Diuną i melanżem” – czytamy w opisie gry na platformie Valve.

Warto także dodać, że za Dune: Spice Wars odpowiedzialni są deweloperzy ze studia Shiro Games, którzy na swoim koncie mają m.in. ciepło przyjęte Northgard.

Coś czuję że szybciej se jakiegoś kompa zmontuję niż to planowałem :D

2021-12-11T00:12:40+01:00

Re: Dune: Spice Wars

Czekać i tak trzeba.

2021-12-11T12:35:40+01:00

No to czekam cierpliwie i mam nadzieję że nie zrypią jak tego filmidła klasy b.

2021-12-11T20:25:45+01:00

Przyznam że przy tej części prezentacji byłem podekscytowany.
Gdy pokazali "Dune" pomyślałem "no dobra, to może być wszystko". Gdy powiedzieli że to RTS to oczy mi się zaświeciły.
Pytanie czy będzie to klasyczny RTS na miarę dawnego Dune, Command & Conquer, czy wyjdą jakieś nowoczesne pomyje.

2021-12-11T21:14:11+01:00

o rzesz w końcu coś z uniwersum Diuny :)

Po genialnym Emperor Battle for Dune tylko posucha...

2022-02-16T22:25:46+01:00

Gameplay

2022-02-16T22:59:30+01:00

Ue, małe te czerwie. Może 50-metrowe. Ale wygląda ładnie... :tuptup1:

2022-02-17T08:51:56+01:00

Z wyglądu przypomina serię Total War.

2022-02-17T21:02:29+01:00

Ja chcieć zagrać, duzi Polakos dają znać jak będzie do grania :D